andAnderlecht
gnkKRC Genk
Datum: 21/07/2013 16:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Supercup
Stadion: Lotto Park
Live Volg de Supercup live: Cyriac krijgt voorkeur op Lukaku
Robby Morren
Robby Morren
| 0 reacties
Volg de Supercup live: Cyriac krijgt voorkeur op Lukaku
Foto: © SC

Anderlecht en Racing Genk strijden om de eerste prijs van het nieuwe seizoen: de Supercup. Van den Brom gooit Cyriac in de strijd ten koste van Lukaku, bij Genk geeft Been achterin de voorkeur aan Kara en Koulibaly waardoor Simaeys op de bank belandt.

Het lijkt er nochtans op dat Anderlecht verre van klaar is. Met één inkomende transfer die zelfs nog geen week meetrainde met de ploeg heeft paars-wit vooral uitgaande transfers laten noteren. Het bracht John van den Brom er toe om toch wat druk op zijn bestuur te zetten. Dat bestuur, en met name Herman Van Holsbeeck, predikt echter geduld. Benieuwd of de supporters dat ook gaan hebben?

Bij Anderlecht heeft Van den Brom dus beperkte keuzes. Of het moet zijn dat hij jongelingen à la Youri Tielemans, het 16-jarige talent op het middenveld, nu al zijn kans geeft. Anders zal het een driehoek Kljestan-De Zeeuw-Praet worden. Met vooraan Cyriac en op de flanken waarschijnlijk Bruno en Lukaku zal Van den Brom strijden om de elfde Supercup.

Kara in plaats van Simaeys

Voor bekerwinnaar Genk zou het pas de tweede keer zijn dat het de trofee bij in de kast mag zetten. Het lijkt er ook op dat de Limburgers veel verder staan in hun voorbereiding aangezien er tot nu toe weinig veranderde aan de ploeg. Topschutter Vossen bleef en enkel achteraan lijkt Mario Been nu het vertrouwen te geven aan Kara Mbodj in plaats van routinier Jeroen Simaeys.

Genk mist wel Joseph-Monrose, Camus, Schrijvers en Ayub met lichte blessures. Op de flank krijgt Limbombe dus zijn kans. Bij Anderlecht ontbreekt Vargas weeral met een knieblessure.

Wie mag de eerste prijs bijzetten in de trofeekast?

Met je 60 euro kan je rijk worden. Als je ze inzet op Anderlecht, krijg je 111euro terug. Een gelijkspel kan al 207 euro opleveren, een overwinning van Genk kan zelfs al 240 euro in je zak doen belanden. Speel dus zeker mee en waag je kans bij Unibet. 

Meer nieuws