Datum: 09/11/2014 14:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Ghelamco Arena (Arteveldestadion)
Wie pakt de leidersplaats in de Ghelamco Arena?
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Wie pakt de leidersplaats in de Ghelamco Arena?
Foto: © Photonews

Straks is het zover, AA Gent en Anderlecht nemen het tegen elkaar op in de Ghelamco Arena. De inzet? De leidersplaats en de symbolische herfsttitel in de Jupiler Pro League.

Vooral voor de Buffalo's zou die morele titel welkom zijn. Zo zou er definitief gebroken worden met twee seizoenen kommer en kwel op sportief vlak. In Gent leeft men naar de wedstrijd toe. De Ghelamco Arena is volledig uitverkocht en coach Vanhaezebrouck hoopt op een helse sfeer.

Hij kan opnieuw rekenen op kapitein en aanjager Sven Kums. De middenvelder werd fit genoeg bevonden om de selectie te halen. Of hij fit genoeg is om te starten, is een andere zaak. Ook Depoitre genas net op tijd van zijn keelontsteking om erbij te zijn. Pollet maakt kans om te starten tegen zijn vorige werkgever.

Selectie Gent: Sels, Rafinha, Belhocine, Pollet, Depoitre, Neto, Raman, Kums, Saief, Van Der Bruggen, Dejaegere, Asare, Locigno, Nielsen, Soumahoro, Vandenbussche, Lepoint, Foket, Gershon en Milicevic.

Anderlecht had deze week nog een ander, Engels, katje te geselen en kon maar in het tweede deel van de week aan deze confrontatie denken. De omwenteling in Londen van dinsdag zorgt er wel voor dat de Brusselaars met vertrouwen afreizen naar Gent. Vooral Mitrovic, de spits knalde zijn frustraties weg door de gelijkmaker te scoren.

Hasi zit wel met serieuze kopzorgen in de defensie. Mbemba haalt de aftrap niet en ook Nuytinck ligt nog in de lappenmand. Een mogelijke optie is Dendoncker, maar wellicht kiest Hasi voor Kljestan. De Amerikaan maakte in Londen het laatste half uur vol centraal achterin.

Behoudt Anderlecht de leidersplaats?

De kansen van de Gentenaars en Brusselaars gaan bijna gelijk op volgens de bookmakers. Bij Unibet is Anderlecht heel licht de underdog. Een zege van paarswit kan bij een goeie gok van 60 euro maar liefst 132 euro opleveren. Die 60 euro krijgt u via deze link zelfs gratis!

Meer nieuws