Datum: 01/11/2015 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 14
Stadion: Regenboogstadion
Derbytijd in het Regenboogstadion op weg naar play-off 1

Zulte Waregem kan opnieuw goede zaak doen tegen Kortrijk met oog op play-off 1

Derbytijd in het Regenboogstadion op weg naar play-off 1
Foto: © photonews

Het voetbalweekend wordt afgesloten in Waregem. Aan de Gaverbeek neemt Essevee het op tegen de Kerels uit Kortrijk. Een derby van het puurste soort, met grote belangen voor beide teams.

De kloof tussen beide teams is momenteel zes punten. Dat kunnen er dus vanavond negen worden, maar evengoed drie. Essevee kan mits winst een optie nemen op play-off 1, Kortrijk van zijn kant kan ook weer helemaal komen meedoen voor de top-6.

D'Ulivo viel bij Essevee tegen STVV uit met een probleem aan de hamstrings, ook Ekangamene (enkel) en D'Haene (knie) zijn er niet bij. De heupbuiger van Sami en de buikspieren van Verboom zijn wel veel beter, zij trainden beiden gisteren mee met de groep en zitten in de selectie.

Selectie Zulte Waregem: Bossut, Baudry, Diallo, Verboom, Sami, Thiam, Jorgensen, Leye, De Ridder, Buyl, Benteke, Godeau, Steppe, Lepoint, Bostyn, Aneke, Cordaro, Kaya, Essikal en Storm.

KV Kortrijk pakte donderdag in eigen huis nog een knap punt tegen Anderlecht en wil nu op dat elan verder gaan in de derby. Maar coach Walem moet wel bijsturen, zeker in de verdediging.

Gigot is namelijk geschorst voor de partij aan de Gaverbeek, terwijl Poulain geblesseerd is. Ook De Smet haalt de partij tegen Zulte Waregem niet, nadat hij uitviel tegen paars-wit.

Selectie KV Kortrijk: Maxime Chanot, Fabien Boyer, Arno Claeys, Nebojsa Pavlovic, Thanasis Papazoglou, Adam Marusic, Lukas Van Eenoo, Michalis Sifakis, Darren Keet, Gertjan De Mets, Hervé Kage, Elohim Rolland, Aboubakar Kamara, Kristof D'Haene, Anthony Van Loo, Zarko Tomasevic, Tomislav Kis, Sidy Sarr 

Pakt Kortrijk de punten aan de Gaverbeek?

Dan levert een gokje van 60 euro bij UNIBET u 164 euro op. Gelooft u dat de thuisploeg de Gaverbeek in vuur en vlam zet? Dan kan u bij een gokje voor hetzelfde bedrag 132 euro bijschrijven op uw bankrekening.

Voetbalkrant.com zet u alvast op weg met een gratis wedtegoed via deze LINK.

Meer nieuws