gnkKRC Genk
gntKAA Gent
Datum: 28/11/2015 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Luminus Arena
Kan Genk de Buffalo's temmen in eigen huis?
Redactie
| 0 reacties

Voorbeschouwing: Racing Genk - AA Gent

Kan Genk de Buffalo's temmen in eigen huis?
Foto: © Photonews

Racing Genk lijkt stilletjes aan uit het dal te kruipen. De Limburgers sloten tegen OHL hun reeks van vier opeenvolgende nederlagen eindelijk af. Met landskampioen Gent wacht vanavond wellicht een zwaardere dobber.

Peter Maes en de zijnen hebben het moeilijk om regelmaat in de prestaties te leggen. Een dikke maand terug hadden ze nog uitzicht op de leidersplaats, maar na een drie op vijftien sluiten ze net de top-zes af.

Tegen OH Leuven was het al een pak beter, we onthouden vooral die prachtgoal van Bailey, maar tegen een degradatiekandidaat is een zege eigenlijk altijd een must voor één van de G5.

Gent ontwrichten zoals Charleroi dat deed

-Peter Maes

Maes nam op de persconferentie een voorbeeld aan Charleroi. "Het Gentse raderwerk moet je proberen te ontwrichten zoals Charleroi dat deed. Dan maak je kans op een resultaat", aldus de Genkse coach.

Bij AA Gent zien we een ander verhaal. In de laatste vijf wedstrijden, Champions League incluis, tellen we amper één misstap, de thuisnederlaag tegen Charleroi. Die kwam er wel net na een Europese zege.

In Lyon haalden de troepen van Vanhaezebrouck niet meteen hun beste spel boven, maar het feit dat deze ploeg ook zulke wedstrijden weet te winnen, toont aan dat men in de Arteveldestad een volgende stap gezet heeft.

Selectie Gent: Sels, Vitas, Rafinha, Johansson, Coulibaly, Depoitre, Neto, Poletanovic, Mitrovic, Kums, Saief, Van Der Bruggen, Dejaegere, Thoelen, Asare, Nielsen, Vandenbussche, Raman, Simon, Foket en Milicevic.

De Gentenaars zijn ook op verplaatsing de favoriet. Een goeie gok van 60 euro op de Buffalo's kan 140 euro opleveren. Die zestig euro krijgt u via deze link zelfs gratis!

Meer nieuws