Datum: 28/08/2015 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Luminus Arena
Genk moet straks winnen tegen Charleroi om aansluiting niet te verliezen
Robby Morren
Robby Morren
| 0 reacties

Live om 20.30u: Genk - Charleroi

Genk moet straks winnen tegen Charleroi om aansluiting niet te verliezen
Foto: © SC

Racing Genk mag ook de zesde speeldag op gang trappen. De blauwhemden nemen het straks op tegen Charleroi en daarmee staan twee ploegen tegenover elkaar die nog niet echt konden overtuigen in het seizoensbegin.

Peter Maes moet het nieuwe Genk bouwen en dat kost duidelijk tijd. De vertoning tegen STVV trok werkelijk nergens op, de afstraffing was terecht. Buitenshuis wil het met 1 op 9 maar niet lukken voor Genk, net zoals vorig seizoen.

In de eigen Cristal Arena pakten de Limburgers 6 op 6 en dat moet 9 op 9 worden om de aansluiting niet helemaal te verliezen. Achterblijven met 7 op 18 zou toch een klein drama zijn. Peter Maes kan opnieuw rekenen op de Camargo.

Kebano en Dewaest

De wedstrijd wordt extra gekleurd door het feit dat Genk vorig seizoen 1 puntje tekort kwam waardoor het Charleroi was dat naar play-off 1 mocht. Bovendien haalde men in Limburg met Neeskens Kebano en Sebastien Dewaest twee sterkhouders weg uit Charleroi. Die eerste is nog niet speelgerechtigd.

Ook bij Charleroi hapert de motor voorlopig. De Karolo's wisten amper 1 zege te boeken in 5 wedstrijden, tegen Moeskroen. En dus wil ook Mazzu zo snel mogelijk de nodige punten sprokkelen. Hij moet dat wel doen zonder de geblesseerden Ndongala, Tainmont en François.

Speel gratis en win!

Schrijf je in bij UNIBET en ontvang 60 euro gratis wedtegoed! Met 60 euro inzet win je:

  • 111 euro als KRC Genk wint
  • 250 euro als Charleroi wint

Heb je nog geen account, open dan via DEZE WEBSITE een account en krijg 60 euro gratis. 

Meer nieuws