kvkKV Kortrijk
ohlOH Leuven
Datum: 12/12/2020 18:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Guldensporenstadion

"Hij is een exceptioneel talent": Marc Brys laat zich uit over jonkie en wil ook in Kortrijk drie punten pakken

"Hij is een exceptioneel talent": Marc Brys laat zich uit over jonkie en wil ook in Kortrijk drie punten pakken

Op zaterdag staan vier duels op het programma in de Jupiler Pro League. In Kortrijk staat er een pittig duel op het programma. Beukt OH Leuven de poort richting top-4 open, of komt Kortrijk opnieuw snoezelen aan de linkerkolom?

KV Kortrijk staat na vijftien speeldagen een beetje in niemandsland. Met 20 punten staat het helemaal bovenaan de rechterkolom, maar de kloof met play-off 2 is wel vier punten. En dus hebben ze eigenlijk een driepunter nodig tegen revelatie OH Leuven om de kloof met dat soort teams richting top-8 te dichten.

Dat moet Yves Vanderhaeghe wel doen zonder Trent Sainsbury, die buiten strijd is. Ook D'Haene, Luqman en Badamosi zijn er nog niet bij tegen de Leuvenaars.

Bij de Leuvenaars wordt ook in Kortrijk gerekend op de aanvallende driehoek rond Mercier, Sowah en Henry. Marc Brys is in de wolken door zijn bepalende spelers. "Kamal is een exceptioneel talent", aldus de coach bij Het Laatste Nieuws.

"Mercier speelt dan weer perfect tussen de lijnen en Henry is een collectief ingestelde targetspits", schuwt Brys de lof niet. Dat leverde al 25 punten op, in het Guldensporenstadion kan OHL een nieuwe stap richting top-4 zetten. 

De bookmakers zijn er niet helemaal uit en verwachten een spannend duel. Misschien gokken op een nieuw doelpuntje van exceptioneel talent Sowah? Dan kan je toch drie keer je inzet verdienen ongeveer bij BetFIRST!

Meer nieuws