zwaZulte Waregem
gnkKRC Genk
Datum: 21/12/2016 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 20
Stadion: Regenboogstadion
Begin van het einde? Zulte Waregem maakt Genk (en Standard, Anderlecht & co) nog steeds jaloers met deze cijfers: "Ze staan er niet voor niets"

Volg Zulte Waregem - Racing Genk hier LIVE

Begin van het einde? Zulte Waregem maakt Genk (en Standard, Anderlecht & co) nog steeds jaloers met deze cijfers: "Ze staan er niet voor niets"

Herfstkampioen met flink wat voorsprong op de concurrentie. Het verhaal van Zulte Waregem las als een trein. Maar na een 3 op 12 ziet het er plots minder rooskleurig uit. De punten moeten snel volgen, of zelfs play-off 1 kan nog een probleem worden. Was de match op Sclessin het begin van het einde?

De voorbije vier wedstrijden pakte Zulte Waregem inderdaad 'amper' 3 op 12. Maar je kan het ook anders bekijken: het verloor in die periode ook maar 1 keer natuurlijk én het speelde drie keer op verplaatsing.

De rode kaart voor Meïté in Standard, de onterecht afgekeurde goal van Derijck in Oostende. Het zijn verzachtende omstandigheden, want met 5 of 7 op 12 had geen haan gekraaid over een 'minder' moment. Bovendien: dan stond Essevee nog op kop.

De club won op speeldag 1 in eigen huis met 3-0 van Eupen en kropen toen al op kop in het klassement, geen team stond meer speeldagen dan hen aan de leiding. De rode kaart van Meïté het begin van het einde noemen voor Essevee is dan ook kort door de bocht.

Temeer het spel enkel tegen Waasland-Beveren echt slecht was, in de meeste andere wedstrijden lieten de troepen van Francky Dury nog een en ander zien. Toch mogen bepaalde zaken ook niet vergeten worden: Dury kan nauwelijks roteren en rekent steevast op dezelfde spelers: 10 veldspelers haalden al meer dan 1500 speelminuten. Een blessure van een belangrijke speler - Leye is onzeker voor de match tegen Genk - kan dus snel invloed hebben.

Dan kruipt er al eens vermoeidheid in de gelederen. Met ook nog de halve finales van de Beker van België in januari en februari zal het zaak zijn om in 2016 tegen Genk en Mechelen toch nog wat puntjes te rapen. Het wil namelijk niet uit play-off 1 vallen, want daar zit het al het volledige seizoen in.

Als we naar de teams in de top-6 kijken, dan is het vooral een team als Standard of Genk dat zich zorgen moet maken. Het lijkt dan ook evident dat de Limburgers ook voor de volle buit naar de Gaverbeek worden, al is Ndidi er door schorsing niet bij. En dat is altijd een gemis.

Dat beseft ook Peter Maes: "Zulte Waregem staat niet voor niets helemaal bovenaan. Wij hebben jongens die in volle groei zijn, terwijl zij de ervaring hebben. Iemand als Ndidi is belangrijk voor het evenwicht in het team en hem moeten we missen. Dat zullen we als ploeg moeten opvangen."

Verdien geld met jouw voetbalkennis!

Schrijf je in bij UNIBET en ontvang 80 euro gratis wedtegoed met een bonus tot 200%! Een gokje op Essevee kan je dan 162 euro opleveren, voor de bezoekers loopt dat op tot 282 euro.

Heb je nog geen account, open dan via DEZE WEBSITE een account en krijg tot 80 euro gratis.

Meer nieuws