Datum: 26/08/2018 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Luminus Arena
Clement met Genk straks tegen ex-club W.-Beveren: "Veel minder speciaal dan vorig seizoen want..."
Robby Morren
Robby Morren
| 0 reacties

Volg KRC Genk - Waasland-Beveren live bij Voetbalkrant

Clement met Genk straks tegen ex-club W.-Beveren: "Veel minder speciaal dan vorig seizoen want..."

Vanavond probeert Genk zijn ongeslagen reeks in eigen huis verder te zetten tegen Waasland-Beveren. Een bijzondere wedstrijd voor Clement?

Genk-coach Philippe Clement verliet vorig seizoen Waasland-Beveren voor KRC Genk. De wedstrijd tegen zijn ex-team is voor hem toch een pak minder emotioneel dan enkele maanden geleden.

"Het is nu veel minder speciaal voor mij dan vorig seizoen omdat er nog maar heel weinig spelers overblijven waar ik mee heb gewerkt. Er zijn heel veel nieuwe jongens bij Waasland-Beveren."

Muur openbreken

Racing Genk is uitstekend aan het seizoen begonnen en wil die mooie positie niet uit handen geven. "We zullen een muur moeten openbreken en dan zorgen dat we niet op een counter lopen. Het wordt een evenwichtsoefening", weet Clement.

Het wordt afwachten of en in hoeverre de oefenmeester zal roteren want Genk heeft er donderdag toch weer een zware Europese wedstrijd opzitten. 

Op zoek naar eerste zege

Waasland-Beveren is nog steeds op zoek naar zijn eerste overwinning van het seizoen. Wat wel in het voordeel van de jongens van Yannick Ferrera pleit is dat ze nog maar één nederlaag leden. 

Ferrera moet het in Genk stellen zonder Tuur Dierckx en Din Sula. Zij zijn geblesseerd.

Meer nieuws