Datum: 27/04/2016 20:45
Competitie: Champions League
Speeldag: Halve Finales (H)
Stadion: Vicenté Calderon
Kan Atlético Madrid ook de Beierse stoomtrein een halt toeroepen?
Pieter De Clerck
| 0 reacties

Atlético-Bayern: ofwel het duel tussen de underdog en de topfavoriet

Kan Atlético Madrid ook de Beierse stoomtrein een halt toeroepen?
Foto: © photonews

De tweede heenmatch in de halve finales van de Champions League staat voor de deur. Atlético neemt het straks in eigen huis op tegen de Rekordmeister. En met Godín en Robben in de lappenmand, missen beiden ploegen een belangrijke pion.

Simeone bereikte al voor de tweede keer in drie jaar de halve finales van de Champions League met Altético. Zijn collega bij Bayern, Pep Guardiola die straks naar Man.City trekt, is gebrand op een afscheid in majeur en wil voor het eerst met Bayern doorstoten tot in de finale.

Hoewel de Spanjaarden als underdog zullen beginnen aan de wedstrijd, zijn ze allesbehalve kansloos. Ze wonnen hun laatste vijf wedstrijden en zijn dus in topvorm. Daartegenover staat de blessure van Godín. Altético wordt alom geprezen voor zijn sterke verdediging en Godín is daarin normaal een vaste waarde. Een serieuze opdoffer dus.

Of Yannick Carrasco straks in actie zal komen is nog niet zeker, al zijn er hier en daar al geluiden te horen dat de Belgische dribbelaar in de basis zal opdraven.

Bij Bayern München kunnen ze niet rekenen op de kunstjes van Arjen Robben, zijn spierblessure houdt hem aan de kant. Maar het zou absurd zijn om te denken dat het gevaar daarmee geweken is. "Het wordt lastig om Lewandowski en Müller af te stoppen, dat zijn absolute topspelers", weet Atlético-keeper Oblak.

Meer nieuws