ludLudogorets
andAnderlecht
9'
1-0
Datum: 16/02/2023 21:00
Competitie: Conference League
Speeldag: 1/16 Finales (H)
Anderlecht wil blazoen verder oppoetsen, maar speelt tegen recordkampioen van Europa (met spits die hen wel interesseert)

Anderlecht wil blazoen verder oppoetsen, maar speelt tegen recordkampioen van Europa

Anderlecht wil blazoen verder oppoetsen, maar speelt tegen recordkampioen van Europa (met spits die hen wel interesseert)
Foto: © photonews

Anderlecht kan het geld en het prestige van een volgende ronde in de Conference League goed gebruiken. Wouter Vandenhaute vierde trouwens zijn 61ste verjaardag en kan een opkikker ook wel appreciëren.

Ludogorets werd elf keer op rij kampioen en wil daar een twaalfde keer van maken. De Bulgaarse miljardair Kiril Dmoschiev (geschat vermogen van 1,9 miljard euro) wil zijn team minstens voorrondes van de Champions League zien spelen. En daar ligt misschien de kans voor paars-wit: Ludogorets moet alles op de competitie zetten om kampioen te worden.

Pittig detail: bij Anderlecht zien ze wel iets in de spits van de Bulgaren. De 21-jarige Braziliaan Igor Thiago Nascimento Rodrigues, roepnaam Thiago, heeft het profiel dat paars-wit zoekt: groot, sterk, snel en technisch begaafd. Hij staat op een uitgebreid lijstje, maar vooral zijn loon (Ludogorets betaalt héél goed) zou een struikelblok vormen. 

Brian Riemer gaat alvast niet te veel rekenen. De kans bestaat wel dat Islam Slimani vooraan komt te staan. Anderlecht heeft iemand nodig die een bal kan bijhouden, zeker zonder de geblesseerde Francis Amuzu. Riemer rekende wel eens op zijn snelheid om lange ballen te kunnen versturen, maar zonder hem moeten ze het anders aanpakken.

Voor de rest hoeft u niet veel veranderingen te verwachten. Waarschijnlijk stoffeert hij zijn middenveld wel met Amadou Diawara om wat meer gestalte in de ploeg te krijgen.

Anderlecht is geen favoriet in deze match. Een gokje bij betFIRST op winst van de paars-witten kan u al 3,20 keer uw inzet opleveren.

Meer nieuws