ierIerland
kroKroatië
0-1
1-1
1-2
1-3
48'
Datum: 10/06/2012 20:45
Competitie: EK
Speeldag: Speeldag 1
Live Ierland met enthousiasme van 'nieuwkomer' tegen Kroatië
Ierland met enthousiasme van 'nieuwkomer' tegen Kroatië
Foto: © SC

Ierland en Kroatië spelen vanavond de tweede match in groep C. Voor de Ieren alvast een heel apart gevoel, want het is 24 jaar geleden dat ze de laatste keer op een EK stonden.

Tien jaar geleden mocht Noord-Ierland nog eens meedoen aan het WK, maar voor een EK is het al langer terugkijken. Slechts vier spelers uit de huidige groep maakten deel uit van de WK-kern in 2002, waaronder kapitein Robby Keane.

Italiaan en Iers bondscoach, Giovanni Trapattoni, is alvast fier op zijn groep. "En ik ben heel blij dat het Ierse volk in ons gelooft", zei de 73-jarige coach. "Maar nog altijd met dezelfde toewijding en oog voor detail als vroeger", knipoogde hij. Onlangs verraste de oudste van het trainersgilde op dit EK nog maar eens door al voor de start zijn basiselftal vrij te geven.

Bij de Kroaten staat Slaven Bilic aan het roer. Voor de Kroatische bondscoach is het een traditie geworden om op een groot toernooi te staan. "Ik heb heel veel respect voor wat Trapattoni gedaan heeft, hij is mister Calcio. Maar we gaan Ierland ook niet overanalyseren. Ze spelen heel rechtoe-rechtaan. We concentreren ons ook al op de wedstrijden tegen Spanje en Italië."

Afspraak vanavond vanaf 19u45 live in het stadion van Poznan...

Meer nieuws