engEngeland
oekOekraïne
1-0
Datum: 19/06/2012 20:45
Competitie: EK
Speeldag: Speeldag 3
Live Oekraïne zonder Sheva, Hodgson kiest voor Rooney-Welbeck
Tomas Taecke
| 0 reacties
Oekraïne zonder Sheva, Hodgson kiest voor Rooney-Welbeck
Foto: © SC

Oekraïne kan zich vanavond als gastland kwalificeren voor de kwartfinales van dit EK. Dan moet het wel voorbij Engeland geraken, dat aan een punt genoeg heeft om de volgende ronde te bereiken.

Tomas Taecke in Donetsk

Alle Oekraïense ogen zullen vanavond op de Donbass Arena in Donetsk gericht zijn wanneer hun nationale helden trachten geschiedenis te schrijven. De onverhoopte eerste EK-zege tegen Zweden heeft iets aangewakkerd dat vanavond volledig kan exploderen. De tegenstander is natuurlijk niet van de minste: Engeland liet tot dusver zeker geen slechte indruk en heeft aan één punt genoeg om zich te kwalificeren voor de kwartfinales. Zelfs als Engeland onderuitgaat kan het mogelijk nog samen met Oekraïne naar de volgende ronde.

Theo Walcott is aan Engelse zijde fit verklaard wat betekent dat de Britten op volle sterkte naar deze wedstrijd toeleven. Bondscoach Roy Hodgson brengt de wederoptredende Wayne Rooney samen met zijn ploegmakker bij Man United Danny Welbeck aan de aftrap. Aan de overzijde kampt Andrij Shevchenko met een knieblessure, waardoor hij op de bank zal plaatsnemen. Ook Voronin komt niet aan de aftrap; Devic en Milevskiy zijn de spitsen aan Oekraïense zijde.

Nu Rooney opnieuw inzetbaar is, blijven er geen geschorsten achter in de tribune. De partij wordt om 20.45u Belgische tijd op gang geblazen door de Hongaarse scheidsrechter Viktor Kassai. U kan alles LIVE volgen op onze website!

Meer nieuws