fenFenerbahçe
benSL Benfica
1-0
Datum: 25/04/2013 21:05
Competitie: Europa League
Speeldag: Halve Finales (H)
Stadion: Sükrü Saracoglu
Benfica speelt in de hel van Istanbul
Timothy Collard
Timothy Collard
| 0 reacties
Benfica speelt in de hel van Istanbul
Foto: © SC

Fenerbahçe en Benfica zijn twee outsiders die kans maken om de Europa Leauge te winnen dit seizoen. Één van beide teams zal het ook effectief tot de finale schoppen en dat op zich zou al een topprestatie zijn voor diegene die zich de sterkste toont in de halve finales.

Fenerbahçe heeft een stevige thuisreputatie en zal die ook ten volle willen benutten tegen de Portugezen. Dit seizoen verloren de Turken maar één thuisduel in de Europa League. Dat was tegen het Mönchengladbach van Filip Daems. Voor het overige ging Fenerbahçe niet ten onder in eigen stadion.

Fenerbahçe rest enkel de Europa League

‘Fener’ moet eigenlijk wel alles op de Europa League zetten. Afgelopen weekend liet het namelijk een serieuze steek vallen in de Turkse titelstrijd. De Turken verloren hun wedstrijd en zagen grote concurrent Galatasaray met nog vier speeldagen te gaan uitlopen tot zeven punten.

Benfica is nog ongeslagen

Benfica van zijn kant speelt dit seizoen flitsend combinatievoetbal en staat, voor Porto, aan de leiding in de Portugese competitie. Het is misschien wel de grootste kanshebber om zich te plaatsen voor de finale in de Amsterdam ArenA.

De Portugezen begonnen het seizoen in de Champions League en eindigden in een groep met Barcelona, Celtic en Spartak Moskou als derde. In de Europa League liep het evenwel van een leien dakje voor Benfica. Het won maar liefst vijf van zijn zes wedstrijden en speelde één keer gelijk. Ook in Istanbul willen Cardozo en co graag een goed resultaat neerzetten zodat ze het volgende week kunnen afmaken voor eigen publiek

Oscar Cardozo speelde dit seizoen een belangrijke rol in de goeie prestaties van Benfica. Denk je dat de goaltjesdief ook vandaag zal toeslaan? Waag er een gokje op bij UNIBET. Als 60 euro inzet op het feit dat Cardozo scoort tegen Fenerbahçe, kan je zo maar eventjes 180 euro terugverdienen. Stel je bonus van 60 euro aan wedtegoed veilig. Heb je nog geen account, open dan via DEZE WEBSITE een account en krijg 60 euro gratis.

Meer nieuws