shaShakhtar Donetsk
sevSevilla
Datum: 28/04/2016 21:05
Competitie: Europa League
Speeldag: Halve Finales (H)
Stadion: Donbas Arena
N贸g twee Spaanse ploegen op het Europese toneel: wat kunnen Liverpool en Shakhtar Donetsk brengen tegen Villareal en Sevilla?
Pieter De Clerck
| 0 reacties

Villareal-Liverpool en Shakhtar Donetsk-Sevilla zijn de twee mooie affiches in de Europa League vanavond

N贸g twee Spaanse ploegen op het Europese toneel: wat kunnen Liverpool en Shakhtar Donetsk brengen tegen Villareal en Sevilla?
Foto: © photonews

Om 21.05 worden de twee halve finales in de Europa League simultaan op gang gefloten. Het belooft een boeiende voetbalavond te worden!

Villareal vs. Liverpool

Villareal is aan een uitstekend seizoen bezig. De ploeg van coach Marcelino kampeert op een mooie vierde stek in de Primera Division, niet slecht op drie wedstrijden van het einde. Ook in de Europa League legden de Spanjaarden een knap parcours af.

Zowel Napoli als Bayern Leverkusen moesten in Villareal hun meerdere erkennen. Kleine kanttekening: de Spaanse club pakte in de laatste drie wedstrijden maar één op negen.

De Reds bengelen momenteel op de zevende plaats in Engeland, toch wat teleurstellend voor een club als Liverpool. Maar in de Europa League zetten ze op onovertroffen wijze Borussia Dortmund opzij in de kwartfinale. Hopelijk kunnen ze daar wat moed uit putten. Met Mignolet in de goal en Benteke op de bank zakken er twee Belgen mee af naar Spanje. Origi blijft geblesseerd thuis.

Shakhtar Donetsk vs. Sevilla

Anderlecht, Schalke 04 en Braga gingen voor de bijl tegen de Oekraïense topclub. Shakhtar Donetsk behoort inmiddels tot één dan de vaste waarden op het Europese strijdtoneel. In Oekraïne gaat het echter minder goed. Vorige week zagen ze hoe aardsrivaal Dinamo Kiev de titel naar zich toetrok. Benieuwd of ze die zware tegenslag kunnen doorspoelen tegen Sevilla.

Van zijn laatste zes competitiewedstrijden verloor Sevilla er vier. We kunnen dus gerust spreken van een vormdip. Maar de Spaanse club kan dit seizoen geschiedenis schrijven in de Europa League. Als ze de trofee binnenhalen, zou het de derde keer oprij zijn dat Sevilla het toernooi wint. Bovendien is dat hun laatste kans om een ticket voor de Champions League te bemachtigen voor volgend seizoen. Sevilla hangt namelijk op de zevende plek in de Spaanse Competitie.

Trekken de thuisploegen vanavond aan het langste eind?

Dan levert een gokje van 60 euro bij UNIBET al een leuke 390 euro op. Denk je eerder dat de Spanjaarden gaan winnen in het verre Oekraïne? Dan mag je 171 euro bijschrijven op je bankrekening. Bovendien helpt Voetbalkrant.com je graag op weg. Stel via DEZE LINK je gratis wedtegoed (60 euro) veilig.

Meer nieuws