rkcRKC
nacNAC
0-1
Datum: 21/10/2006 20:00
Competitie: Nederlandse Eredivisie
Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Mandemakers Stadion
Belangrijke voetbalavond voor Brabantse clubs
Geert Bukkems
| 0 reacties
Belangrijke voetbalavond voor Brabantse clubs
Foto: © SC

In aanloop naar wat in Nederland al ‘superzondag’ genoemd wordt, worden er vanavond ook nog enkele interessante wedstrijden afgewerkt in de Eredivisie. Zo wordt er vanavond een Brabantse derby afgewerkt in Waalwijk tussen twee clubs die er niet goed voorstaan.
 
Roda JC – Sparta Rotterdam
 
Vanavond om 19u30 trappen we als eerste af met een duel tussen Roda JC en Sparta Rotterdam. Roda JC is dit seizoen goed begonnen en staat op een knappe zesde plaats. De mannen van trainer Huub Stevens verloren afgelopen zondag met 4-1 van PSV en daarom is het belangrijk voor de Limburgers om weer te beginnen aan een nieuwe reeks goede resultaten. Bij die nederlaag van vorige week moet wel aangetekend worden dat Roda JC bijna de hele wedstrijd op voorsprong had gestaan en dat het pas in het laatste kwartier overlopen werd door PSV.
 
Roda JC kan in de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam in ieder geval niet beschikken over vaste waarde Jan-Paul Saeijs, de van ADO overgenomen verdediger is geschorst vanwege de rode kaart die hij kreeg in het duel met PSV. Sekou Cissé is ook afwezig door een schorsing en als laatste is ook nog Kevin Van Dessel afwezig bij Roda JC. De Belgische middenvelder heeft een gescheurde kruisband.
 
Bij Sparta Rotterdam gaat het allemaal heel wat minder goed. De Rotterdammers staan namelijk onderaan met slechts één punt uit zeven wedstrijden. Vandaar dat een overwinning bij Roda JC zeker van pas zal komen om weer aansluiting te vinden bij de middenmoot. De Rotterdammers verloren afgelopen met 0-2 in eigen stadion van AZ. Dat was al vijfde opeenvolgende nederlaag.
 
Er is alvast één meevaller voor de Rotterdammers, want trainer Wiljan Vloet kan beschikken over een volledig fitte spelersselectie. Opvallende speler dit seizoen bij de Rotterdammers is Haris Medunjanin, de in Bosnië geboren middenvelder is dit seizoen gehuurd van AZ om bij Sparta Rotterdam wedstrijdervaring op te doen.
 
Aanvang: Zaterdagavond om 19.30u
Scheidsrechter: van Egmond
Stadion: Parkstad Limburg Stadion, Kerkrade
 
FC Twente – Excelsior
 
Vanavond treft FC Twente in het Arke Stadion een tegenstander die dit seizoen goed begonnen is en hoopt dit goede presteren nog even vol te houden. Excelsior staat namelijk op een verrassende achtste plaats met tien punten uit zeven wedstrijden, iets waar de Rotterdammers in het begin van het seizoen alleen maar over droomden.
 
Maar ook de Tukkers zijn zeker niet slecht bezig. De ploeg van trainer Fred Rutten staat op een zeer verdienstelijke vijfde plaats met veertien punten uit zeven wedstrijden. Daar moet ook bij gezegd worden dat de supporters al drie wedstrijden op een rij een overwinning hebben kunnen vieren. Achtereenvolgens werd Sparta Rotterdam, RKC Waalwijk en vorige week ook nog ADO Den Haag de das om gedaan. In het Zuiderpark werden de Hagenaars met 2-1 verslagen. Vanavond hopen de Tukkers ook nog Excelsior bij dit rijtje te kunnen voegen.
 
De Tukkers moeten daarbij wel vijf spelers missen, want Dmitry Shoukov, Georgi Gakhokidze, Karim El Ahmadi, Patrick Gerritsen en Peter Niemeyer zullen allen niet van de partij zijn tegen Excelsior. Zij hebben allen last van een blessure. Een speler die wel mee zal doen tegen Excelsior is clubtopscorer Blaise N’Kufo, de Zwitser scoorde dit seizoen al vijf keer in zeven wedstrijden.
 
Zoals eerder vermeld maakt Excelsior een buitengewoon goede seizoenstart door. De Rotterdammers verloren vorige week echter wel met 1-0 van FC Utrecht in eigen huis. Daarmee werd een goede reeks thuiswedstrijden afgesloten, de Rotterdammers hadden namelijk hun vorige drie thuiswedstrijden allemaal winnend afgesloten. Cedric van der Gun deed de Rotterdammers de das om door vlak na rust de eindstand op het scorebord te schieten.
 
Excelsior-trainer Ton Lokhoff kan in ieder geval niet beschikken over Christian Gyan, de Ghanese verdediger kampt met een enkelblessure. Damiën Hertog en Guilliano Grot zullen ook allebei niet aanwezig zijn, zij kampen met respectievelijk een kuitbeenbreuk en een knieblessure. Verder kan de trainer beschikken over Andwelé Slory, de jonge verrassing van Excelsior speelt dit seizoen goed en geniet al de interesse van diverse clubs.
 
Aanvang: Zaterdagavond om 20.00u
Scheidsrechter: van Boekel
Stadion: Arke Stadion
 
RKC Waalwijk – NAC Breda
 
De derde en laatste wedstrijd van vanavond is een echte Brabantse derby tussen RKC Waalwijk en NAC Breda. De spelers van NAC Breda hoeven nog geen veertig kilometer af te leggen om bij het Mandemakers Stadion te komen. Behalve dat de beide ploegen uit dezelfde provincie komen, hebben ze nog iets gemeen: het gaat bij allebei de clubs niet goed.
 
RKC Waalwijk behaalde uit zeven wedstrijd nog maar zes punten en staat daarmee op een fatale zestiende plaats. Daarmee zouden de Waalwijkers aan het eind van het seizoen degradatie-playoffs moeten spelen. Maar zo ver is het nog niet. Een overwinning tegen NAC Breda vanavond zal in ieder geval geen slechte stap zijn. De Waalwijkers halen dan in ieder geval Willem II in en daardoor zijn ze in ieder geval uit de degradatiezone.
 
Het gaat sowieso de laatste weken beter bij de Waalwijkers. Vorige week werd er bijvoorbeeld al een gelijkspel tegen Feyenoord neergezet en dat is een aardig resultaat. Een week eerder werd er ongelukkig met 4-3 verloren van FC Twente, nadat de Waalwijkers nog hadden voorgestaan met 1-3. Vanavond moet er dus maar eens gewonnen worden.
 
Trainer Adrie Koster kan in ieder geval niet beschikken over Frank van Mosselveld, Hans van de Haar en Tim Bakens. Zij kampen allen met een blessure, behalve Tim Bakens, hij heeft last van griep. Koster kan wel beschikken over een fitte Tim Janssen. De jonge aanvaller, die nog ooit in de opleiding van PSV speelde, scoorde dit seizoen al vier keer in zeven wedstrijden.
 
Bij NAC Breda gaat het ook zeer slecht. De ploeg van trainer Ernie Brandts staat er wel wat beter voor dan RKC Waalwijk, maar het scheelt erg weinig: zeven punten uit zeven wedstrijden. Mochten de Bredanaars vanavond met drie punten naar huis gaan, dan betekent dat dat ze in ieder geval een sprong naar boven op de ranglijst zullen maken en dat is wat telt.
 
Er is één speler die de wedstrijd van vanavond in ieder geval niet vanaf het veld zal meemaken en dat is Kurt Elshot. De verdediger kampt nog altijd met een knieblessure. Leonardo zal vanavond in ieder geval wel op het veld aanwezig zijn om zijn kunsten aan het Brabantse publiek te tonen.
 
Aanvang: Zaterdagavond om 20.00u
Scheidsrechter: Haverkort
Stadion: Mandemakers Stadion

Meer nieuws