Van der Vaart weer op middenveld

Van der Vaart weer op middenveld
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ajax' oefenmeester Ronald Koeman heeft te kennen gegeven dat hij de controle op het middenveld bij de Amsterdamse ploeg wil herstellen. De Zaandammer vindt dat het middenveld van Ajax de eerste weken van het seizoen nog niet goed draaide en daarom haalt hij Rafael van der Vaart terug naar het middenveld.

Van der Vaart begon net als veel medespelers niet goed aan het seizoen. De vice-aanvoerder kreeg echter in de wedstrijden van het Nederlands elftal tegen Oostenrijk en Tsjechië zijn vertrouwen weer terug. Tegen beide teams scoorde hij een keer, waarvan tegen Oostenrijk om een wonderschone manier.

''Ik ben niet tevreden over het middenveld zoals dat de vorige wedstrijden stond. We waren een aantal duels kwetsbaar omdat we bij balverlies maar twee middenvelders hadden omdat Rafael van der Vaart zo ver voorin speelde. Daar heb ik van geleerd dat we het anders moeten invullen'', zo meent de coach.

''Het middenveld moet goed bezet zijn, want daar krijg je controle over de wedstrijd. Volgende week spelen we een niveau hoger en dat is ook een reden om het anders in te vullen. We hebben Rafael nodig op het middenveld. Hij moet een centrale rol in het elftal spelen'', aldus de oefenmeester.

Deze week speelden veel van Koeman's internationals voor hun landenteams. Alleen Zdenek Grygera keerde geblesseerd terug. ''Met het oog op de wedstrijd tegen AC Milan is het een streep door de rekening dat hij er drie of vier weken uit is.'' Hatem Trabelsi trainde vrijdag pas voor de tweede keer mee.

De Tunesische rechtsback speelt zaterdagavond mogelijk wel de tweede helft tegen RKC Waalwijk, omdat Koeman Trabelsi wel tegen AC Milan wil laten spelen. ''Het is mogelijk dat Nigel de Jong zaterdag rechtsachter zal spelen. Misschien maak ik wel de keuze om Trabelsi in te brengen in de wedstrijd tegen RKC, omdat we dinsdag tegen Milan spelen.''

Aanvoerder Jari Litmanen is nog lang niet terug van een blessure. ''Litmanen is nog lang niet zo ver om bij de groep te zijn'', zo sloot Koeman af.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties