Gevaarlijke wedstrijden voor toppers

Gevaarlijke wedstrijden voor toppers
Foto: © SC

Na twee mooie Champions League-avonden zijn de ogen weer gericht op de Jupiler League. Anderlecht is sinds vorige week zeker van de herfsttitel, maar is daar niet tevreden mee. Winst in eigen huis is in principe een noodzaak, maar hoe zit het met het mentale aspect na de verloren wedstrijd in Munchen. Anderlecht hoopte op plaatsing voor de tweede ronde en de uitschakeling kwam dan ook hard aan in het Brusselse kamp. Bovendien vormt Cercle een hecht blok en kan het voor een stunt zorgen als het lang de nul op het bord kan houden. Vorige week kreeg Cercle echter een oplawaai van het dartele Beveren.

De achtervolgers laten best ook geen punten liggen. Standard reist vrijdagavond al af naar de laatste in de stand. Charleroi kent al enkele seizoenen op rij veel problemen om zich zowel sportief als financieel te handhaven in de hoogste afdeling en dit jaar is dat niet anders. Voor Charleroi-trainer Robert Waseige is het een weerzien met zijn oude club. Standard is aan een sterk seizoen bezig, maar liet al kostbare punten liggen tegen kleine ploegen als Heusden-Zolder en Cercle.

Genk staat voor een zwaardere opdracht. Westerlo bewees dit seizoen immers dat het weer kan spoken in 't Kuipje en de Kempense ploeg kampeert dan ook in de linkerhelft van de rangschikking. Benieuwd of Vergoossen met twee spitsen gaat uitpakken...

Club Brugge krijgt na Ajax nu Bergen over de vloer. Trainer Brio zal waarschijnlijk opnieuw voor een dubbele verdedigende gordel opteren waartegen de Brugse reuzen moeten optornen. Na de stuntzege in Milan volgde de ontnuchtering bij Heusden; hopelijk gaat het nu beter voor Club.

In de subtop ontvangt Germinal Beerschot Moeskroen. Germinal Beerschot kent een sterke periode en won drie wedstridjen op rij. Moeskroen is aan een onverwacht sterk seizoen bezig na het debacle van vorig jaar. Hopelijk veel spektakel op het Kiel.

In Oost-Vlaanderen staat de derby tussen Lokeren en Gent op het programma. De thuisploeg moet op zoek naar kostbare punten om eindelijk onderin wat weg te geraken. Ook vele andere wedstrijden staan halvelings in dat teken. De punten zijn duur in Heusden-Zolder - Lierse, Sint-Truiden - Antwerp en Beveren - La Louvière.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties