Standard pakt late zege op Mambourg

Emile Mpenza is wederom de redder van Standard. In de laatste minuut zorgde hij voor het verlossende doelpunt dat Standard de drie punten opleverde bij Sporting Charleroi, club van ex-trainer Robert Waseige.

De Waalse derby begon in een helse sfeer en beide ploegen wilden graag winnen. Puntenverlies kon beide ploegen dan ook duur opbreken. Charleroi startte verrassend sterk aan de partij. De eerste kansen waren dan ook voor de Karolo's. Lokembo en Chabaud probeerden het vanop afstand, maar tot scoren kwam men niet. Standard speelde matig. Toch creeërde het de beste kans van de eerste helft. Moreira zag zijn poging op de lijn gekeerd worden. Dragutinovic vond op slag van rust doelman Laquait op zijn weg. In de eerste helft waren de Rouches bovendien Datti en Vandooren verloren met blessures.

Charleroi bleef ook na rust verbazen en kon aanspraak amken op een doelpunt, maar zover kwam het niet. Rond het uur had Olufade enkele goede mogelijkheden, maar de spits wist zich met de bal geen raad. Standard, dat vooral blij was dat de wedstrijd zijn einde naderde, pakte in de blessuretijd onverdiend de zege. Een hoekschop van Dragutinovic werd door Turaci tot bij Mpenza gelegd die binnenschoot.

In de andere wedstrijd hielden Heusden-Zolder en Lierse elkaar in evenwicht. De thuisploeg startte het best en creëerde enkele goede mogelijkheden. Na de rust was er veel minder te beleven, waardoor een logische 0-0 op het bord bleef.