Helmond Sport steelt zege bij Excelsior

Voor de tweede week op rij sloeg Helmond Sport in de slotfase toe. Nadat de ploeg van coach Jan van Dijk vorige week Heracles Almelo een zege ontfutselde in de 86ste minuut, pakte de Brabantse ploeg drie punten bij Excelsior.

Excelsior had de 1-0 nederlaag tegen Helmond Sport deels aan zichzelf te danken. Want na een matige eerste helft lukte het de thuisploeg om in het betere tweede bedrijf wél een handvol kansen te creëren. Maar de Rotterdammers slaagden er niet in om doelman Mark Zegers (ex-Excelsior) te passeren. Sterker: vijf minuten voor het eindsignaal kaapte Ron Heesakkers (foto) de drie punten weg namens Helmond, dat eigenlijk de onderliggende partij was. Heesakkers profiteerde van een fout in de Excelsior-defensie en rondde oog-in-oog met Cor Varkevisser koelbloedig af. De voorsprong van Helmond op Exelsior groeit door de zege tot vier punten.

VVV-Venlo liep bij AGOVV Apeldoorn tegen een flinke nederlaag op: 5-0. Al na twee minuten keek de ploeg van trainer Wim Dusseldorp tegen een achterstand aan door een treffer van Jurrick Juliana. Na rust beslisten Koen Garritsen en Robert Roest het duel al halverwege de tweede helft. Topscorer Klaas Jan Huntelaar en Rein Meekels tekenden in de slotfase voor de 5-0. Het was Huntelaars veertiende goal dit seizoen, waarmee hij met Yuri Rose topscorer is van de Gouden Gids Divisie.

Rose en Heracles Almelo verloren op eigen veld met 2-0 van Go Ahead Eagles. De winnaar van de tweede periodetitel had het vooral moeilijk met zichzelf. Wouter van den Herik maakte na ruim een half uur de eerste treffer, en in blessuretijd zorgde Koen Brack voor de beslissende 2-0.

Stormvogels/Telstar ging ook op eigen veld onderuit. Emmen kwam met 2-1 winnen in Velsen. Jannes Wolters en Ruud Berger zorgden in de eerste helft al voor een 2-0 voorsprong.

De Graafschap boekte een eenvoudige zege bij MVV: 4-0. Vlak voor rust sloegen De Superboeren in een tijdsbestek van een minuut toe. Tim Bakens opende de score, een minuut later vergrootte Laurens ten Heuvel het verschil. In de 59ste minuut besliste Hilmi Mihci definitief de partij. Bakens zorgde voor de 4-0 vanaf elf meter.

Cambuur Leeuwarden won met 3-1 van Haarlem. Al na 47 minuten was de wedstrijd feitelijk gespeeld. Dominique van Dijk tekende voor de 1-0 en 2-0, waarna Jan Bruin vlak na rust de 3-0 binnentikte. De 3-1 van Jeroen Ketting was niets meer dan een eretreffer.

De twee laagst geklasseerde ploegen van de Gouden Gids Divisie zorgden voor een doelpuntrijke avond. Een eigen doelpunt van John Laponder zorgde ervoor dat FC Eindhoven met 3-2 verloor van Fortuna Sittard.