Premier League: Chelsea verliest leiding

Premier League: Chelsea verliest leiding
Foto: © SC

Een machtswissel aan de top van de Premier Leagau na speeldag 16. Leider Chelsea verloor thuis tegen Bolton. Een owngoal van Terry zorgde er voor dat Chelsea met lege handen achter bleef. Door de zeges van Arsenal en Manchester United zakt de ploeg van zakenman Abramovich naar de derde stek.
Arsenal is de nieuwe leider na een zuinige zege tegen Blackburn. Dennis Bergkamp scoorde voor de Gunners de 1-0. Na een uur spelen werd een kopbaldoelpunt van Babbel afgekeurd wegens duwen. Blackburn gaf de hoop niet op, en creëerde nog kansen, maar het bleef 1-0. Arsenal is nu al 16 wedstrijden ongeslagen.
Manchester United volgt op één punt van leider Arsenal na een zege in de derby tegen Manchester City. Giggs en twee keer Scholes scoorden voor de thuisploeg. Wright-Phillips redde de eer van de bezoekers. 3-1 was de eindstand van de 129ste derby van manchester.

Liverpool heeft weer een nederlaag geleden. Zonder Kewell en Owen ging het thuis onderuit tegen Southampton. 1-2 was de eindstand. Southampton staat nu zesde, Liverpool negende. Na de match gaf manager Houllier toe dat Liverpool moeilijke tijden doormaakt. Kapitein Steven Gerrard heeft benadrukt dat hij Champions League wil spelen. Een vertrek van Owen en Gerrard dreigt. Liverpool moet nu mikken op de vierde plaats. Dat is de laatste plaats die voorrondes voor het kampioenenbal oplevert.
In de strijd om die vierde plaats heeft Fulham slechte zaak gedaan. Het verloor in Leeds met 3-2. Fulham blijft wel vierde, maar ziet Newcastle naderen tot op één punt. Robert en Shearer scoorden elk twee keer in het duel tegen Tottenham. Het leverde de Magpies een vlotte zege op, 4-0.

Achteraan ziet het er steeds slechter uit voor nieuwkomer Wolves. Ze gingen 3-2 verliezen in Birmingham tegen Aston Villa. Wolves staat nu al vier punten achter de voorlaatste, Leeds United.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties