Jong Ajax out, Sparta naar kwartfinales

Jong Ajax out, Sparta naar kwartfinales
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Gouden Gids Divisie-club Sparta Rotterdam hoopte via de beker terug wat van z'n oude glorie te herleven en dat lijkt aardig te lukken. Na een 2-0 zege op het 't Kasteel tegen Eredivisieclub RBC Roosendaal zitten de Rotterdammers in de kwartfinales van de Amstel Cup. Ajax II of Jong Ajax verloor met 1-0 bij FC Twente. Hun bekeravontuur eindigt vroeger dan de voorgaande seizoenen. Ook PSV en Heracles (II) zijn geplaatst.

Sparta speelde een uitstekende wedstrijd tegen het team van Robert Maaskant, RBC. Levtsjenko legde na elf minuten de bal al in het netje. Bechan verdubbelde iets na het uur de score. De 2.540 aanwezige fans zagen een leuke pot. Jong Ajax verloor met 1-0 bij Twente door een goal van John in de 73ste minuut. Er waren 8.000 toeschouwers. Valencia (Ajax) kreeg rood en het duel lag een vijftiental minuten stil na supportersrellen.

Heracles uit de Gouden Gids Divisie won simpel met 4-1 van de amateurs van SC Hoek. Na twintig minuten stond het al 3-0. Ongeveer 3.500 toeschouwers zagen Heracles de wedstrijd rustig uitmaken en zich plaatsen voor de kwartfinales. PSV tenslotte versloeg in het eigen Philips-stadion Willem II met 2-0. 24.000 fans zagen Vennegoor of Hesselink twee keer scoren binnen het halfuur.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties