Monaco neemt voorschot op titel

Volg België nu via WhatsApp!

AS Monaco heeft prima zaken gedaan in de Ligue 1. Onder leiding van de Nederlandse scheidsrechter René Temmink versloegen de Monegasken hun naaste concurrent Olympique Lyon met 3-0. Door de winst zag Monaco de voorsprong op de ranglijst toenemen tot tien punten op nummer twee Lyon. Ludovic Giuly (2) en Fernando Morientes maakten de doelpunten.

Giuly scoorde in de 34ste minuut na een diepe pass met een fraaie voetbeweging en Morientes kopte in de 48ste minuut uit een hoekschop de 2-0 binnen. Die stand betekende eigenlijk al het einde van het treffen. In de slotfase gaf Temmink nog een strafschop toen Morientes onderuit werd gehaald. Aanvoerder Giuly bepaalde vanaf elf meter de eindstand op 3-0.

Scheidsrechter Temmink en zijn assistenten Adriaan Inia en Wijnand Rutgers floten de wedstrijd in de Franse competitie omdat de Franse arbiters wegens een seminar verhinderd waren. Temmink had geen moeite het topduel in goede banen te leiden en hij deelde slechts twee gele kaarten uit. Lyon-spelers Anthony Reveillère (65') en Florent Malouda (68') werden kort na elkaar gewaarschuwd. In de slotfase keek Temmink nog wel glimlachend toe hoe een toeschouwer het veld op kwam en pas na enkele mislukte pogingen werd getackeld door de stewards. Het duel werd vervolgens zonder problemen uitgespeeld.