Parma klopt Inter

Inter moet voorlopig weer afhaken in de strijd om de Scudetto. Het verloor in het Stadio Tardini van Parma met 1-0. Door het verlies kan Inter morgen al 8 punten achterstand hebben op de leider AS Roma.

De troepen van Zaccheroni begonnen in een aanvallende opstelling aan de partij: Vieri en Cruz begonnen samen in de spits met Lamouchi en Emre daarachter. Martins verdween daardoor naar de bank. De broertjes Cannavaro, Paolo bij Parma en Fabio bij Inter, speelden voor de eer van de familie.

De wedstrijd brak open net voor de rust. Doelman Toldo maakte een grote beoordelingsfout bij het uitkomen en Filippini kon daarvan profiteren: 1-0. In een open 2e helft, met kansen voor beide ploegen, kon Inter ondanks de inbreng van Martins, Okan en Van der Meyde niet meer scoren.

Parma komt door de overwinning op 30 punten, dat is er 1 minder dan Inter en 6 minder dan Roma, dat morgen nog speelt in Perugia.

Eerder op de avond hielden Chievo en Udinese elkaar in evenwicht: 0-0