Titelstrijd krijgt nieuw elan

Titelstrijd  krijgt nieuw elan
Foto: © SC

Na de puntendeling van vorig week door leider R. Wezemaal bij Oud-Heverlee Leuven en de winst van Anderlecht tegen Stand. Luik krijg de titelstrijd een nieuw elan. De Brusselse ploeg heeft nog vier lengten goed te maken en dat kan enkel maar de insiders en fans van vrouwenvoetbal in spanning houden.
Bovendien zijn de speculaties om de derde plaats ook weer open. Stand. Luik voelt na de recente nederlaag bij Anderlecht de hete adem van Eva's Kumtich en Zuid-West-Vlaanderen in de nek.

De Wezemaalse leiders azen uiteraard op eerherstel. Dat moet wel gebeuren bij Hewian Girls Lanaken, vorige week nog ingepeperd door Zuid-West. Ook de Limburgse formatie ligt gebrand op revanche. Wezemaal doet er best aan rekening te houden met het stekelige Lanakense countervoetbal.

In de optiek van die derde plaats staan Zuid-West en Kumtich overigens rechtstreekse duels te wachten. De West-Vlaamse armada van trainer Gunther Bomon krijgt bij Anderlecht alvast een gemotiveerde tegenstander voor de voeten geschoven. In de heenronde won de Brusselse ploeg met het kleinste verschil. In het licht van titelstrijd en derde plaats is ieder puntenverlies voor beide ploegen een negatieve zaak. Eva's Kumtich reist naar de Vurige Stede en aldaar wordt het voor de Eva's een moeilijke klus. Op eigen veld zijn de Rouches dubbel zo sterk. In geval van winst kunnen de Kumtichse voetbalmeiden echter de derde plaats innemen.

Voor Sinaai Girls mag de komst van het bijna veroordeelde Microob Veltem geen problemen opleveren. ,,Stuntploeg'' Oud-Heverlee Leuven blijft, hoe dan ook, steeds vastgeankerd in de rechterkolom. De moeilijkheidsgraad om die linkerzijde te halen wordt om de week moeilijker. Bij Lentezon Beerse, dat blijkbaar in een dipje zit, moet OHL alle zeilen bijzetten om dat waterkansje gaaf te houden. Winnen is dus de opdracht.

VCE Aalst speelt gastvrouw voor nieuwkomer Zultse dat, met vallen en opstaan, wellicht ook volgend seizoen eerste nationaler blijft. Dat geldt evenzeer voor de Aalsterse ploeg van trainster Saskia Molly. Dus kan dit uitgroeien tot een open duel om die tiende plaats momenteel bezet door het groen-gele team van trainer Jean Pierre Boudrighien.

Rode lantaarn SK Lebeke-Aalst daarentegen heeft zich al langer verzoend met het onafwendbare. Het is meteen duidelijk dat Opex Oostende het volle pond zal geven om de hekkensluiter puntenloos terug te sturen. Ook de kustploeg heeft immers zijn zinnen gezet om alsnog een plaatsje hoger te klimmen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties