Weidenfeller niet langer nr 1 bij BVB

Weidenfeller niet langer nr 1 bij BVB
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vrijdag start de terugronde in de Duitse Bundesliga. Meteen staat de clash tussen Borussia Dortmund en Schalke 04 op het programma. In dat opzicht liet coach Sammer weten niet langer vertrouwen te hebben in zijn jonge doelman Roman Weidenfeller. De 23-jarige Weidenfeller maakte zich voor de winterstop schuldig aan vijf tegengoals. De verdediging toonde zich in de heenronde ook dikwijls onzeker.

Het alternatief voor Weidenfeller is de Franse keeper Guillaume Warmuz (33). Hij kwam deze zomer over van Arsenal als opvolger van de naar de Engelsen vertrokken Jens Lehmann en moet de defensie van de Borussen meer stabiliteit bezorgen. Warmuz zelf ziet het volledig zitten: 'Als je debuteert tegen de aartsrivaal, dan weet je precies wat je te wachten staat. Maak ik ook maar één foutje tegen Schalke, dan zien de supporters me nooit meer staan.'

Dortmund verspeelde in de heenronde 22 van de 51 punten en wil zich koste wat het kost plaatsen voor de Champions League. De ploeg kampt al het hele seizoen met heel wat blessures en daardoor moest Sammer herhaaldelijk een beroep doen op onervaren jeugdspelers.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties