Exit Barça Copa del Rey

Exit Barça Copa del Rey
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Barça kwam in Zaragoza niet verder dan een gelijkspel en is uitgeschakeld in de Copa del Rey.

Het begon nochtans goed voor de blaugranas, in de 12de minuut schoot Luis Garcia vanop 20 meter binnen. In een evenwichtige eerste helft viseerde thuisaanvaller Villa de paal.

Na de pauze moest de geblesseerde Kluivert al snel aan de kant, Saviola was zijn vervanger. De spanning steeg en Luis Garcia miste voor Barcelona. 6 minuten voor het einde kreeg Barça het deksel op de neus. Yordi scoorde de beslissende treffer en kegelde Barcelona uit de Spaanse beker.

Na de overwinning in Sevilla was het vertrouwen bij de troepen van Rijkaard thans teruggekeerd, ook mede dankzij het verlies van Zarargoza in de competitie en dit in eigen stadion met 1-3 van Mallorca.

Overmars blesseerde zich gisteren op training aan het rechterbeen en reisde niet mee af met de andere spelers naar Zaragoza. Zijn plaats werd ingenomen door Luis Enrique. Drie weken nadat hij met een geteisterd jukbeen werd uitgeschakeld, mocht de aanvoerder opnieuw voetballen.

Barça heeft de traditie tegen zich. De 3 keren dat Barça in de Copa del Rey de heenwedstrijd in Camp Nou verloor, werden de blaugranas uitgeschakeld, ook vanavond dus.

Zarargoza strijdt dus samen met Real Madrid, Sevilla en Alaves om wie op 17 maart de finale speelt.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties