PSV verslaat zeer matig Vitesse

PSV trapte thuis in het Philips Stadion af tegen Vitesse waar PSV eerder dit seizoen tegen gelijkspeelde met 0-0 in Arnhem. Vandaag won PSV met 3-1 van Vitesse, ze speelde weliswaar matig maar bij vlagen was er goed voetbal te zien. Johann Vogel startte niet in de basis opstelling van PSV omdat hij grieperig was en werd daarom vervangen door Remco van der Schaaf.

Vitesse begon merkwaardig aan de wedstrijd want in de eerste minuut speelde Purrel Fränkel zo hard de bal terug op Vitesse keeper Jimmy van Fessem dat het een corner werd voor PSV die overigs geen gevaar opleverde. Beide ploegen waren gelijkwaardig in de beginfase. In de 7de minuut was het Arjen Robben die zijn man voorbij kwam en voorzette, maar de bal was net iets te hoog voor Jan Vennegoor of Hesselink waardoor hij zijn hoofd er niet tegen aan kon zetten. In de 9de minuut was het Kevin Hofland die liet zien aan Theo Janssen dat hij er was, hij kwam hard in bij Janssen die verzorgd moest worden aan de zijlijn door de onbesuisde actie van Hofland, gelukkig voor Janssen kon hij door. Ronald Waterreus moest na een klein kwartier spelen in actie komen omdat Tim Cornelisse op hem afkwam maar de keeper van PSV keerde de inzet van Cornelisse. Enkele minuten later was het Robben die bijna de 1-0 scoorde voor PSV maar Van Fessem verkleinde goed zijn doel waardoor de Groninger niet het openingsdoelpunt van de wedstrijd scoorde. Even later waren er twee mooie steek passes van Theo Lucius maar ze waren net iets te hard voor Vennegoor of Hesselink en John De Jong. In de 32ste minuut was er een goede voorzet van Young-Pyo Lee die Vennegoor of Hesselink bereikte maar de Tukker kopte de bal achterwaarts op de paal, de kans is niet voorbij want Lucius ving de bal op en speelde hem naar Mark van Bommel die op zijn beurt weer de bal naar Jürgen Colin speelde hem tegen de binnenkant van de paal schoot. In de blessuretijd van de eerste helft gaf Robben een goede voorzet die De Jong snoeihard achter Vitesse keeper Van Fessem schoot.

PSV begon zonder wijzigingen aan de tweede helft tegen Vitesse. Het begin leek erg op het begin van de eerste helft waar ook weer een slechte pass te zien was van Vitesse waardoor ze weer knullig een corner afstonden aan de Eindhovenaren. Na een uur spelen was er een fikse tegenvaller voor PSV omdat Cornelisse vol doorging op De Jong die geblesseerd het veld moest verlaten, Mateja Kezman viel in voor hem. Met Kezman in het veld werd PSV gelijk weer gevaarlijker, de eerste actie van Kezman was gelijk een mooie actie hij stifte de bal naast de kruising. In de 77ste minuut is het Vennegoor of Hesselink die via een corner van Robben de 2-0 van de avond inkopt. In de 86ste minuut maakte Robben zelf ook nog de 3-0 voor PSV hij kreeg de bal links op het middenveld aangespeeld en omspeelde vier man van Vitesse en haalde uit vanaf 20 meter en verschalkte Vitesse keeper Van Fessem.