Topdag voor Alemannia Aachen

Topdag voor Alemannia Aachen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Tweedeklasser Alemannia Aachen beleeft vandaag een absolute hoogdag. In de kwartfinales van de Duitse DFB Pokal treedt het thuis aan tegen FC Bayern München.

Vanavond zal het Tivoli Stadion in Aachen overvol zitten met 22.500 toeschouwers. Aachen is razendambitieus. Het staat op een derde plaats in de tweede Bundesliga en promotie is een absolute must. Bovendien is de club van plan een nagelnieuw ultramodern stadion uit de grond te stampen. Europees voetbal via de beker zien ze in Aken best zitten. Maar dan moet wel Bayern voor de bijl. Indien Alemannia voorbij München geraakt zijn er perspectieven. Tweedeklasser Lübeck en eersteklassers Gladbach en Bremen zijn de andere halve finalisten. Aachen is een typische grensclub naar het voorbeeld van Borussia Mönchengladbach. Ook nu gaan al veel Nederlanders en Belgen naar de wedstrijden van Alemannia Aachen kijken.

Aachen heeft enkele bekende spelers in z'n kern: de Nederlanders Eric Van der Leur (ex-Roda JC), Quido Lanzaat (ex-Gladbach) en Erik Meijer (ex-Leverkusen), de Togolees Bachirou Salou (ex-Dortmund), onze landgenoot Daniel Gomez (ex-Virton), de Zuid-Koreaan Chuck Kim en de Duitsers Karlheinz Pflipsen (ex-Panathinaïkos, ex-Gladbach) en Kai Michalke (ex-Hertha BSC).
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties