UEFA Top 50: plaatsen 42-38

UEFA Top 50: plaatsen 42-38
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

En we gaan verder met onze top 50 van beste Europese spelers ooit! Vandaag bespreken we kort de nummers 42 tot 38.

42. Eric Cantona (Frankrijk - 48436 stemmen)
Wie kent hem niet? De Franse Eric Cantona. Een fantastische speler, maar o zo'n moeilijk karakter. Cantona debuteerde bij Auxerre en speelde later bij Marseille, Martigues, Bordeaux, Montpellier, Nîmes, Leeds United en Manchester United. Bij zijn debuut met Frankrijk scoorde hij meteen, maar voor het WK 1998 in eigen land werd hij wel overgeslagen door de bondscoach.

41. Raymond Kopa (Frankrijk - 49504 stemmen)
Kopa was dan wel van Poolse origine, hij speelde een hoop wedstrijden bij het Franse nationale team. Hij was van goudwaarde voor het Franse team op het WK in 1958. Met zijn verscheidene assists was hij erg belangrijk voor Fontaine, die 13 keer scoorde op het WK. Hij won uiteindelijk de prijs voor de beste Europese voetballer van het jaar. Op clubniveau was hij actief bij Angers, Stade de Reims en Real Madrid. Hij won met zijn teams 4 Franse titels en 2 Spaanse titels.

40. Bernd Schuster (Duitsland - 50247 stemmen)
Op plaats nummer 40 staat de Duisters Bernd Schuster. Hij is één van de weinigen die bij de drie traditionele topteams van Spanje heeft gespeeld (Real Madrid, Barcelona en Atlético Madrid). Daarnaast was hij ook actief bij FC Köln. Hij was één van de belangrijkste spelers van het Duitse team dat in 1980 het EK in Italië won. Daarnaast bereikte hij met Barcelona ook de finale van de Europacup voor Landskampioenen, die hij verloor van Steaua Boekarest.

39. Peter Shilton (Engeland - 50841 stemmen)
Peter Shilton zorgde in 1990 voor een primeur door op 40-jarige leeftijd nog onder de lat te staan bij het Engelse nationale team op het wereldkampioenschap. Het was meteen de 17e wereldbekerwedstrijd voor de Engelsman. Shilton bleef zijn hele clubcarrière in Engeland spelen en was onder andere bij Leicester City, Stoke City, Southampton en Nottingham Forrest. Bij die laatste boekte hij grote successen, want hij won er één keer de Engelse titel en twee maal de Europacup voor Landskampioenen (in 1979 en 1980).

38. Just Fontaine (Frankrijk - 53612 stemmen)
Met zijn 13 goals op het WK in 1958 werd hij de all-time topscorer op het wereldkampioenschap, een record dat tot vandaag de dag nog steeds niet verbroken is. Opmerkelijk is dat deze man, die actief was bij Marrakesh, Cassablanca, OGC Nice en Stade De Reims, slechts twee interlands speelde voor dit WK. Uiteindelijk scoorde hij 30 goals in 21 interlands. Zijn carrière eindigde jammerlijk na twee beenbreuken in 1961. Toen had hij al vier Franse titels en 2 Franse bekers op zijn palmares staan.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties