Aruna moet niet koken, Club gelanceerd?

Aruna moet niet koken, Club gelanceerd?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Analyse 21ste speeldag

Het pijnpunt bij blauwzwart is, of was liever gezegd, het scoren. Want na de wedstrijden thuis tegen Cercle en Antwerp lijkt dat niet langer het geval. Eén keer het openingsdoelpunt binnenligt, is de trein vertrokken. Al dient gezegd dat dit twee keer tegen tien man gebeurde. De Antwerpenaars voelden zich benadeeld omdat een doodschop van Verheyen niet bestraft werd met rood, terwijl zij wel een rode kaart (2x geel) vingen voor Bardsley.

Dit keer verving trainer Sollied niet Mendoza maar Lange voor Victor. De Braziliaan scoorde z’n eerste goal in Brugse loondienst. Het moet Mendoza prikkelen als hij ziet hoe Victor meer dan hij ‘in the picture’ staat en zich ontpopt tot publieklieveling in het Jan Breydelstadion. De Peruviaan was dan ook gretiger dan anders gisteren.

Bij Antwerp moeten ze intussen hopeloos beginnen worden. Terwijl de andere degradatieconcurrenten af en toe een puntje sprokkelen blijft 'The Great Old' op 13 punten steken. De trainerswissel hielp dus voorlopig niet.

En intussen weten alle sportjournalisten van de schrijvende pers dat Pieroni met één r en één n wordt geschreven. Gisteravond mochten de verslaggevers alweer drie keer zijn naam noteren. Hij en alleen hij hielp Moeskroen aan een 3-1 zege tegen Racing Genk met een nieuwe hattrick en komt daarmee al aan 16 goals.

Niet langer Standard en Genk lijken outsiders voor die tweede plaats, Club Brugge houdt best de ploeg van Georges Leekens in de gaten. Club heeft nog drie belangrijke confrontaties tegen Excelsior voor de boeg. Eentje in de competitie en twee in de beker. Maar eerst is er nog de belangrijke inhaalmatch van woensdag in La Louvière. Als die gewonnen wordt is Club echt gelanceerd.

Dan waren er drie wedstrijden die in de slotfases beslist werden. Standard Luik slaagde er weer in in de slotminuten haar voorsprong uit handen te geven. De Rouches konden nog steeds niet winnen dit jaar en staan nu al 16 punten achter op Anderlecht.

Charleroi kwam 1-0 voor en toen de tegenstander halverwege de tweede helft met 10 viel zag het er heel goed uit voor Waseige en co. Maar de Wolven uit La Louvière speelden als sluwe vossen en konden de achterstand alsnog ombuigen naar 1-2. Detal schoot in de 90ste minuut de onverhoopte gelijkmaker voor de thuisploeg in de kruising.

En ook in de wedstrijd Germinal Beerschot-Cercle Brugge was de winnaar pas kort voor affluiten bekend. De fel geplaagde Kirstof Snelders knalde de winninggoal tegen de netten voor GBA. Cercle moet na een 3 op 9 op de 12de plaats nu Lierse naast zich dulden.

Bij paarswit zei Franky Vercauteren, nadat Anderlecht op en over Beveren was gewalst: “Jammer, maar het toont het niveau van de Belgische competitie aan.” Hugo Broos bedankte de mensen van Het Nieuwsblad: ''Ik heb mijn spelers niet moeten motiveren. Dat hebben jullie gedaan.'' De krant had eersteklassetrainers Jacky Mathijssen, Jerko Tipuric en Emilio Ferrera laten beweren dat Anderlecht zijn eerste uitnederlaag zou lijden.

Maar Anderlecht is 'untouchable' en verloor nog geen enkel punt buitenshuis. Zelfs komt het 2-0 achter zoals zaterdag op de Freethiel, dan nog is er geen paniek. De inbreng van Aruna keerde de match. Hij trok z’n ploeggenoten mee. Hij had dan ook een weddenschap met z’n landgenoten lopen. Bij winst van Beveren moest Aruna Dindane voor hen koken…

Voor Jan Ceulemans tenslotte was het een fantastische week. Na zijn contractverlenging bij Westerlo bezorgde zijn ploeg hem ook nog een 3-0 zege tegen Sint-Truiden.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties