Wat deed Real-directeur bij arbiter?

Sevilla is boos, neen woedend na de halve finale tegen Real Madrid voor de Spaanse beker. Niet om de uitschakeling, wel om het incident dat zich voordeed in de kleedkamer van de scheidsrechter tijdens de rust. Daar kwam de technisch directeur van Real Madrid, Jorge Valdano, zijn ongenoegen uiten over de leiding. De scheidsrechter in kwestie, Iturralde González, floot daarna, volgens heel Sevilla, de tweede helft flagrant in het voordeel van de Koninklijke en sloot daarenboven ook nog vrij makkelijk een thuisspeler uit.

Real verdedigde in Andalusië een 2-0 voorsprong, maar Sevilla kwam na nog geen minuut 1-0 voor. Vlak voor de rust werd Zinedine Zidane na een elleboogstoot uitgesloten. Nog een volledige tweede helft met tien man, dat was Jorge Valdano teveel. De technisch directeur van Real viel tijdens de rust de kleedkamer van de scheidsrechter binnen en ging daar zo tekeer tegen Iturralde González, dat hij door de politie moest worden verwijderd.

De spelers van Sevilla passeerden de kleedkamer toen Valdano daar luidkeels zijn verhaal deed en vroegen de Argentijn wat hij te zoeken had in de voor hem verboden zone. Volgens een ooggetuige wilden enkele spelers Valdano zelfs te lijf gaan, maar de politie voorkwam fysieke geweld.

De opgefokte Sevilla-spelers gingen na rust op zoek naar een tweede treffer. Maar die bleef uit en tot grote ergernis zagen ze in de 53ste minuut hun ploegmaat Javi Navarro een makkelijke tweede gele kaart krijgen. Uiteindelijk overleefde Real de hete avond.

Sevilla-voorzitter José Maria del Nido wil dat dit onderzocht wordt: “Er zijn mensen die ik ken die spraken over de druk die Valdano uitvoerde op scheidsrechter Iturralde González, voor hij uit zijn kleedkamer werd gezet.'

Scheidsrechter Iturralde González meldde aan Radio Marca wat Valdano zou hebben geroepen: 'Het is een schande! Het is ondenkbaar. Je moet je erg veilig voelen om te doen wat jij hebt gedaan.' González sprak echter niet over beledigingen, wel vermeldde hij in zijn rapport het ongewenste bezoek.

Valdano gaf ook toe dat hij in de kleedkamer van de scheidsrechter is geweest, maar ontkende er uit te zijn gezet. 'Ik was niet blij, maar ik ging niet naar de kleedkamers om met Iturralde te praten. Ik kwam hem per ongeluk tegen en heb dingen gezegd die ik normaal niet zou zeggen. Het is niet altijd makkelijk om je kalmte te bewaren.'