Ajax klopt Volendam

Ajax Amsterdam deed vanmiddag wat het moest doen: winnen op het veld van FC Volendam. Zonder goed voetbal te brengen, wonnen de Ajacieden met 0-2 van een nog matter Volendam. Na een kwartier kwam Ajax 0-1 voor. De maker van het doelpunt was Anastasiou, die pas zijn tweede wedstrijd speelde in het shirt van Ajax. Daarna kreeg de ploeg uit Amsterdam niets meer klaar gespeeld en moest het wachten tot de 87e minuut om de score aan te dikken. In die 87e minuut kreeg Luirink immers een tweede gele kaart en kreeg Ajax er een penalty boven op. Galasék toonde zich koelbloedig en zette de strafschop om. Ajax behoudt zo een voorsprong van 6 punten op PSV.

Schrijf het maar op: FC Zwolle degradeert dit seizoen uit de Holland Casino Eredivisie. De ploeg heeft dit seizoen nog maar 8 punten verzameld en heeft nog maar één keer kunnen winnen. Bovendien heeft men al 7 punten achter op de één na laatste, Vitesse Arnhem. Vandaag kwam er geen beterschap in de situatie van Zwolle, want men verloor met 2-0 op het veld van RKC Waalwijk. Boulahrouz en Molhoek waren met elk één goal de boosdoeners.

NEC kon eindelijk nog eens makkelijk winnen. De ploeg uit Nijmegem stuurde FC Utrecht met 4-0 naar huis. Niedzielan opende na 13 minuten de score. Tien minuten later moest De Jong met een tweede gele kaart naar de kant, waardoor NEC met een mannetje meer verder mocht spelen. Het maakte daar dankbaar gebruik van, want via Simr, Van Der Doelen en nog eens Niedzielan dikte het aan tot 4-0.