Portsmouth dwingt replay af

Portsmouth heeft voor een kleine stunt kunnen zorgen op het veld van Liverpool. De ploeg van Ivica Mornar speelde in het kader van de FA Cup 1-1 gelijk op Anfield Road en dwong zo een replay af.

De wedstrijd was nog maar net begonnen of Pompey moest al tegen een achterstand aankijken. Bij de eerste actie trapte Michael Owen de 1-0 binnen. Liverpool ging op zoek naar de 2-0, maar vond die niet. Portsmouth probeerde af en toe wel op de counter, maar er zaten te veel foutjes in het spel van de degradatiekandidaat.

Ook na de rust was Liverpool baas, maar opnieuw maakte men de kansen niet af. Net zoals zo vaak gebeurt in het voetbal, kreeg Liverpool het deksel op de neus. In de 77e minuut scoorde Matthew Taylor, waarmee Portsmouth het in een replay nog eens mag proberen.

Ondertussen speelde Sheffield United thuis tegen Colchester United. Sheffield trok aan het langste eind en plaatste zich met 1-0 voor de kwartfinale. Paul Peschisolido scoorde de enige goal van de wedstrijd en kroonde zich zo tot matchwinnaar.