PSV wint op de valreep

Na een zeer slechte wedstrijd kon PSV in de 94ste minuut de 3 punten toch thuis houden. Een lange bal van Eric Addo (ex-Club Brugge) over de Twente-verdediging belande bij goalgetter Mateja Kezman. De spits van Servië-Montenegro duwde de ultieme kans over doelman Cees Paauwe binnen. Het was nog maar de tweede kans voor de Eindhovenaars in de hele wedstrijd. Tien minuten eerder had diezelfde Kezman het openingsdoelpunt aan de voet maar Paauwe kon toen wel zijn netten schoonhouden.

TWente dat was gekomen voor een punt is dus niet in zijn opdracht geslaagd. Vandereycken kwam met een zeer defensief ingestelde ploeg naar het Philips Stadion afgezakt en loerde met Blaise N'Kufo op de counter. In tegenstelling tot de thuisploeg konden de bezoekers uit Enschede wel enkele kansen bij mekaar voetballen maar telkens lag PSV-sluitstuk Ronald Waterreus in de weg. Tien minuten van het einde sloot Vandereycken helemaal de rangen maar net dan vonden de jongens van Hiddink toch nog een gaatje.

In Arnhem kon Vitesse na 637 minuten eindelijk nog eens scoren. Rink zette tegen RBC na 80 minuten een strafschop om. De bezoekers uit Roosendaal stonden op dat moment echter al met 0-2 voor. Vlak voor de pauze gleed Fränkel een voorzet van de Graaf binnen en haverwege de tweede helft verdubbelde Hesp na een vrije trap de score. Een slotoffensief van de Arnhemmers na de strafschop van Rink leverde geen doelpunten meer op.

Nac Breda en Roda JC deelden de punten. De wedstrijd in het MyCom stadion eindigde op een doelpuntenloos gelijkspel. Veel kansen konden beide ploegen in een matte partij niet bijeenvoetballen zodat beide coachs zich tevreden konden stellen met deze puntendeling
Heerenveen en Willem II volgden het voorbeeld van Nac en Roda. Ook zij verdeelden de punten onder elkaar. Maar in het noorden van Nederland kon er wel gescoord worden. De ythuisploeg begon goed aan de wedstrijd en kwam na een dik kwartier via Seip op voorsprong. De verdediger kopte een voorzet van Selakovic voorbij doelman Zois. Nadien brachten beide ploegen werkelijk niets meer op de mat. Heerenveen leek makkelijk de 3 punten thuis te houden tot onze landgenoot in de voorlaatste minuut profiteerde van het slechte uitverdedigen bij Heerenveen. Hij schoot de gelijkmaker voorbij een balende Vonk