Antillen onderuit bij Antigua & Barbuda

Antillen onderuit bij Antigua & Barbuda
Foto: © SC

De Nederlandse Antillen hebben hun heenwedstrijd in de eerste ronde voor de WK-kwalificatie met 2-0 verloren bij Antigua & Barbuda.

In de hoofdstad St.John domineerde het thuisland de partij en won verdiend. Als de Antillen er niet in slagen de scheve situatie recht te zetten in de terugwedstrijd (31-03-04 Willemstad) is hun parcours meteen ten einde. De winnaar treft Honduras in de volgende fase. Haïti won in The Orange Bowl in Miami (VS) met 5-0 van Turks & Caïcos Islands in een wedstrijd die volledig gedomineerd werd door de Haïtianen. De terugwedstrijd wordt zaterdag reeds afgewerkt, eveneens in de Verenigde Staten. De winnaar, heel waarschijnlijk dus Haïti, speelt in de 2de ronde tegen Jamaica. St.Kitts & Nevis won met 0-4 op U.S. Virgin Islands. In het Lionel Roberts Stadium in St.Thomas kende de bezoekers weinig problemen met de plaatselijke eilandbewoners. De terugwedstrijd op 31 maart is daarmee compleet overbodig. In de tweede ronde speelt St.Kitts & Nevis tegen Barbados.

De winnaar van het eerste rondeduel tussen Aruba en Suriname zou wel eens de geluksvogel van deze campagne kunnen zijn. Normaal wacht hen in de 2de fase Guatemala, maar dit land is momenteel geschorst door de FIFA. In normale omstandigheden is het bijna onmogelijk dat Aruba of Suriname zich zouden kunnen plaatsen tegen Guatemala. Het zou alvast een unieke ervaring zijn voor Aruba of Suriname om in de beslissende fase terecht te komen met drie groepen van vier.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties