Parma klopt Sampdoria

Parma heeft een goede zaak gedaan in de strijd om het 4e en laatste Champions Leagueticket. Het won in Genua met 1-2 van Sampdoria en is nu samen met Lazio 4e.

Het was wachten tot na de rust voor er iets noemenswaardigs gebeurde: op het uur bracht Gilardino de Gialloblu op voorsprong met een puntertje. Antonioli kon de bal nog beroeren maar niet meer uit het doel houden. Een kwartier later stond het 0-2. na een mooie combinatie Gilardino-Morfeo was Bresciano de afwerker van dienst: paal en binnen.

Sampdoria probeerde te reageren en kreeg in de 82e minuut loon naar werken: de ingevallen Floro Flores scoorde met rechts de aansluitingstreffer. Het was zijn 1e optreden voor Samp. In de slotfase kwamen de Blucerchiati nog heel dicht bij een punt: Doni schoot rakelings naast op vrije trap en Bazzani ging neer in het strafschopgebied na contact met Bonera. Heel Sampdoria schreeuwde om een strafschop maar scheidsrechter Farina gaf geen krimp.