Ex-ajacied Dani stopt met voetbal

Ex-ajacied Dani stopt met voetbal
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Daniel da Cruz Carvalho was al enige tijd presentator op de Portugese televisie, maar zal dit nu definitief blijven. Het voormalige wonderkind is pas 27 lentes oud, maar heeft al besloten om nooit meer voetbalkicksen aan te doen.

Dani gold al vanaf zijn veertiende levensjaar als een groot talent. Bij Sporting CP begon hij zijn profcarrière, waarna hij al op zijn negentiende naar het buitenland verhuisde. Het was het Engelse West Ham United dat hem in 1996 overnam. Daar maakte hij echter zijn talent niet waar, waarna hij naar Ajax ging. Daar maakte hij in voetballend opzicht alles waar. Doordat hij buiten het voetbal echter met niets anders bezich zou zijn geweest dan uitgaan, leidde dit vaak tot conflicten met trainers.

Uiteindelijk moest hij door zijn gedrag ook bij Ajax vertrekken en belandde hij weer in eigen land, door voor Benfica te gaan spelen. Begin 2001 verhuisde hij naar de Primera División, en bij Atlético Madrid herleefde hij weer. Dit seizoen kan Dani echter niet meer op een basisplaats rekenen en kwam hij weer in opspraak. Dani zou ook in Madrid meer met uitgaan bezig zijn dan met voetballen. Dani probeerde nog niet zo lang geleden om bij het Schotse Celtic een contract af te dwingen, maar dit lukte niet.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties