Degradatiekandidaten roeren zich

Degradatiekandidaten roeren zich
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op de 24ste speeldag lieten een paar degradatiekandidaten zich niet onbetuigd. Vooal Zwevegem beet fel van zich af bij Zottegem. Het leidde overigens tot een verdiende zege voor de West-Vlamingen.

Zwevegem nam een blitzstart waarbij de debuterende thuisdoelman Verstichelen zich flagrant verkeek op een vrijschop van uitblinker Santos Gomez. Nadien zorgde Zottegem voor veldoverwicht gekruid met talloze corners echter zonder doelpunten. Die gelijkmaker kwam er toch na rust via Lievens waarna Zwevegem weer in het stuk voorkwam middels enkele gemiste kansen. Van Langenhove knikte niettemin een vrijschop van Santos Gomez naar de bezoekende winninggoal.

Tegen het vierde geklasseerde WS Lauwe vocht E. Aalter voor wat het waard was. De bezoekers zagen aanvankelijk twee doelpunten afgekeurd waarna Claeys de West-Vlamingen op voorsprong tilde. Enkele minuten later herstelde Varrache vanop de stip het evenwicht. Na de hervatting zette Couvreur Lauwe tweemaal op voorsprong alhoewel Feys en Varrache (in blessuretijd) een belangrijk punt in het degradatiedebat uit de brand sleepten.

In het streekderby tussen SK Lovendegem en Evergem Center bleef de thuisploeg uiteindelijk niet bij de les. Bij rust lag trouwens de eindstand reeds vast. Aanvankelijk bezorgde Andy Wyckaert de thuisploeg een riante uitgangspositie via de openingstreffer. De gelijkmaker verknoeide De Wispelaere echter vanop de stip. Deze herstelde die misser luttele minuten later. Hij lag bovendien aan de basis van de verdubbeling want zijn assist knikte Rombaut naar de verdubbeling. Het oogde nog problematischer voor de thuisploeg wegens de uitsluiting van Vermeersch. Desondanks numerieke meerderheid kon Evergem de wedstrijd niet naar zijn hand zetten. Wel moest thuisdoelman De Paepe zich enkele keren reppen om erger te voorkomen.

Gent-Zeehaven verstevigde zijn eindrondekansen door Eernegem met ruim verschil te verslaan. Na rust keek de thuisploeg nochtans tegen een achterstand op maar via Derraz en Van Damme (2x) konden de opportune Ratten die scheve situatie alsnog rechtzetten.

Rode lantaarn Templeuve zakt verder weg in het afdalingsmoeras na de zware nederlaag tegen een trefzeker Izegem. Voor rust hadden De Bo en Cnudde gescoord. Een onmondige Henegouwse thuisploeg werd na de hervatting verder afgemaakt door De Corte(2x)en Cnudde.

Leider Rac. Waregem blijkt enigszins de pedalen kwijt. Tegen Gistel werden de kampioenen in spé netjes gevloerd. Een slap gestarte thuisploeg keek immers al na een kwartier tegen een dubbele achterstand op via De Waele en Notredame. Net voor rust scoorde Despriet die belangrijke aansluitingstreffer. Tien minuten na de hervatting scoorde Dhondt een derde Gistelse treffer en zag Waregem de bui al hangen. Ondanks Bettens in de slotminuten milderde gaven de bezoekers de zege niet meer uit handen.

Het water reikt ook Eine tot aan de lippen na de nipte nederlaag bij SC Wielsbeke. De bezoekers etaleerden weliswaar veel gretigheid maar konden hun steriliteit niet wegmoffelen. Acht minuten voor tijd deed Wielsbeke het dan maar via Buyck. Het bezoekende wanhoopsoffensief bleek een maat voor niets want Adam, Van Den Hende noch Ovaere kregen de verdiende gelijkmaker op het bord.

In de vrijdagnocturne liet Oudenaarde zich in de eerste helft de les spellen door Sint Eloois-Winkel. Al in het aanvangskwartier strafte een lepe Clarysse een defensief misverstand in de lokake rangen kordaat af. In het derde kwartier viel de verdubbeling toen thuisdoelman De Cabooter een poging van Clarysse onvoldoende onder controle kreeg en Cannaert, aangever van het eerste doelpunt, inschoot. Even na rust dreigde Carbonelle voor de thuisploeg dat echter nooit in aanmerking kwam om te scoren.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga A

Nieuwste reacties