Krijgen Blondel en Smolders nieuwe kans?

Krijgen Blondel en Smolders nieuwe kans?
Foto: © SC

Vanavond spelen Club en Moeskroen in de halve finale van de Beker van België. Voor Jonathan Blondel, de 19-jarige middenvelder van Club, is het meteen een ontmoeting met zijn vorige Belgische eigenaar. Blondel kijkt uit naar de wedstrijd en heeft nog goede herinneringen aan zijn tijd in Henegouwen: ‘‘Ik dronk er mijn eerste pintje’’, zegt hij in Het Nieuwsblad. Maar Blondel vindt het wel jammer dat hij als jeugdig talent getransfereerd werd naar Tottenham ‘‘omdat Moeskroen het geld nodig had.’’

Zondagavond speelde Blondel voor het eerst in de basis bij Club Brugge. Hij speelde een uitstekende wedstrijd als stoorzender op het onuitgegeven driehoekje Smolders-Clement-Blondel op het middenveld. Die driehoek werd in de 4-3-3 van Sollied vorig jaar nog zonder discussie ingevuld door het drietal Ceh-Simons-Englebert. Tactische overwegingen en blessurelast zorgden er nu voor dat zondag de Brugse jongeren Blondel en Smolders hun kans kregen op het middenveld en dat vertrouwen zeker niet beschaamden.

Afwachten dus of Sollied vanavond opnieuw de voorkeur geeft aan zijn beloftevolle jongeren. Als straks dan ook nog Kevin Roelandts een stekje in de basiself krijgt, werpt de Brugse verjongingskuur op het middenveld dan toch zijn verwachte vruchten af.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties