Twente in de finale van de Amstel Cup

Na een spannende slotfase is het toch Twente dat de finale van de Amstel Cup bereikte. Na een geladen duel vol kansen werd het na 90 minuten 2-2. Tegenstrever NAC Breda wist het eerste te scoren, na 35 minuten scoorde Boukhari op voorzet van Diba. Tot dan was de match vrij gesloten met weinig kansen.

NAC leek zeker van de overwinning tot 20 minuten voor tijd Niemeyer de gelijkmaker binnenkopte.Vanaf dan barstte de strijd helemaal los.In de 77ste minuut N'Kufo schoot Twente op voorsprong. De droom van NAC aan diggelen zou je denken. Niets was minder waar, onze landgenoot Collen maakte net voor tijd de 2-2.

In de daarop volgende verlengingen en strafschoppen ontpopte doelman Cees Paauwe zich tot held van de avond. Eerst hield hij Twente in de running dankzij enkele mooie reddingen en dan pakte hij twee strafschoppen. Genoeg voor Twente om zich te plaatsen voor de finale.