Club Brugge ligt uit Europa

Club Brugge heeft thuis met 0-1 verloren van Girondins de Bordeaux. Een gevleide zege voor Bordeaux, dat drie minuten voor tijd met een zeer betwistbare treffer op voorsprong kwam en de kwalificatie zo veilig stelde.

Het verwachte startoffensief van Club Brugge bleef uit. Bordeaux had duidelijk de wedstrijd van Club tegen Ajax bekeken en liet zich niet foppen: de Fransen zetten Brugge goed vast en waren op de counter soms gevaarlijk. Dany Verlinden moest twee keer een redding uit zijn mouwen schudden. Club Brugge speelde dan wel met veel inzet, het hanteerde te veel de lange bal. De lange bal die de scheidsrechter, niet bepaald een thuisfluiter, niet echt apprecieerde : hij floot onder meer Rune Lange enkele keren terug wegens vermeende duwfouten. De Noor kreeg daarom ook een onterechte gele kaart. Bovendien werd een lichte penalty onthouden na een trekfout op die zelfde Rune Lange. Vlak voor rust kreeg Bengt Saeternes nog een uitstekende kans om Club Brugge op voorsprong te brengen, maar hij trapte een cornervoorzet van Jonathan Blondel hoog over.

Na de rust ontpopte Club Brugge zich tot de betere ploeg en kreeg het leuke kansjes via onder meer Bengt Saeternes en Gert Verheyen. De bal wilde er niet in, zodat Bordeaux lustig verder kon counteren. Club Brugge verdiende misschien de 1-0, maar kreeg die dus niet. Integendeel, de landskampioen kreeg drie minuten voor tijd het deksel op de neus toen Chamakh helemaal alleen op doel mocht gaan. De Girondin faalde niet en legde de gevleide 0-1 tegen de netten. Bovendien was het een twijfelachtige goal, want het was niet helemaal duidelijk of Chamakh al dan niet buitenspel stond. Niettemin een zeer verdiende kwalificatie voor Bordeaux.

Club Brugge is zo uitgeschakeld in de UEFA-Beker na het tweede verlies dit seizoen in eigen huis (eerder verloor men ook al 0-1 tegen AC Milan in de laatste minuten). Het liet in de laatste minuten bovendien een kostbaar UEFA-puntje voor de Belgische rankings liggen.