Makaay scoort weer voor Bayern

Bayern München speelde niet groots, maar won wel van FC Kaiserslautern. Roy Makaay zorgde voor de belangrijkste treffer. VfB Stuttgart won ruim bij Wolfsburg, terwijl Bayer Leverkusen punten verspeelde bij Borussia Mönchengladbach.

Bayern München won met 2-0 bij 1.FC Kaiserslautern, maar had genoeg moeite met de FCK. En dat terwijl de thuisploeg al na 28 minuten verdediger Stefan Malz kwijtraakte met een terechte geelrode kaart. Na een moeizame eerste helft zorgde Roy Makaay vlak na rust voor de openingstreffer. Hij rondde een door Sebastian Schweinsteiger en Michael Ballack opgezette aanval af met een stuiterende volley. Het was zijn twintigste goal van dit seizoen. Pas een kwartier voor tijd besliste het weinig overtuigend spelende Bayern de wedstrijd. Roque Santa Cruz kopte binnen uit de rebound, nadat Zé Roberto de lat had geraakt met een strak schot.

VfB Stuttgart rekende snel af met VfL Wolfsburg. Die Schwaben wonnen met 5-1. Die Wölfe hadden de grote nederlaag te danken aan hun zeer matige defensie, die maar geen grip kon krijgen op de voorhoede van Stuttgart. Met rust leidden de bezoekers al met 3-1 na goals van Heiko Gerber, Marko Streller en Philipp Lahm. Na rust maakten Kevin Kuranyi en Imre Szabics het karwei af.

Bayer Leverkusen kwam bij Borussia Mönchengladbach niet verder dan een 0-0 gelijkspel. De puntendeling was terecht. Die Föhlen maakten het spel, Bayer counterde en beide ploegen verprutsten fraaie mogelijkheden.

Schalke 04 won zeer ruim van Hamburger SV: 4-1. Dat zege was geflatteerd, want waar Schalke wel effectief met de kansen omsprong, daar liet HSV vele pogingen onbenut. Al na tien minuten kopte Tomasz Waldoch een hoekschop van Jörg Böhme achter Stefan Wächter. Vervolgens was verdediger Fabian Lamotte betrokken bij de drie volgende treffers. Eerst schoot hij na een solo op de paal, waarna Ebbe Sand de rebound binnentikte. Vijf minuten later veroorzaakte hij een strafschop door Kling foutief af te stoppen. Mehdi Mahdavikia benutte de elfmeter. Vlak voor rust maakte Lamotte zijn fout ongedaan door vanaf vijftien meter Wächter te passeren. Delura besliste vlak na rust het duel.

Hansa Rostock en Hertha BSC speelden met 1-1 gelijk. Roberto Pinto zette Hertha in de 59ste minuut op voorsprong, maar zes minuten later zorgde Thomas Rasmussen al voor de gelijkmaker door een voorzet van Margnus Arvidsson binnen te tikken.

Hannover 96 won met 2-0 bij 1860 München dankzij treffers van Zuraw en Thomas Brdaric. Beide goals vielen vlak na elkaar: in de 71ste en 74ste minuut.

1.FC Köln boekte een belangrijke zege op Eintracht Frankfurt. De hekkensluiter won met 2-0 dankzij een eigen goal van Ingo Hertzsch en een gewoon doelpunt van Lukas Podolski.