Milan opnieuw maar 1 punt

Modena hield het grote AC Milan op 1-1, na de 2-2 tegen Chievo vorige week opnieuw geen winst voor de Rossoneri. Achtervolger Roma won wel zodat de spanning een beetje terug is.

In een trage partij kwam Milan pas in het zicht van de rust opzetten. Tomasson, vaste stand-in voor Shevchenko en Inzaghi, mocht van bij de start opdraven en bedankte met een doelpunt in de 41e minuut: als eerste kon hij bij een afgeweerd schot van Seedorf. Na de rust duurde het maar 6 minuten voor Modena antwoordde. Nicola Amoruso zorgde voor de gelijkmaker toen hij alleen voor Dida koel genoeg bleef om af te werken: 1-1. Beide ploegen kregen nog mooie kansen op de winninggoal, Inzaghi miste onbegrijpelijk, maar gescoord werd er niet meer.

AS Roma haalde het vlot met 0-3 in Lecce. In een vervelende 1e helft gebeurde niets zodat beide ploegen met een terechte 0-0 naar de kleedkamers gingen. De Giallorossi kwamen het best uit de rust: na 10 minuten stond Roma al op een veilige 0-2. Eerst scoorde Emerson op een hoekschop en 3 minuten later verraste Bovo zijn eigen doelman na een vrije trap van D'Agostino. Roma controleerde de rest van de partij en in de blessuretijd zette Totti nog een strafschop om: 0-3.

Lazio en Siena hadden er zin in vanmiddag: in het Olimpico werd het maar liefst 5-2. Cesar was de grote man: hij scoorde 3 keer en hielp Lazio aan belangrijke punten met het oog op de 4e plaats. Al na 4 minuten wist Cesar voor de 1e maal de weg naar doel te vinden maar 6 minuten later kon Guigou alweer tegenscoren. Taddei bracht de bezoekers zelfs op voorsprong (24') maar voor de rust zetten Fiore (29') en Cesar (45') de scheve situatie nog recht. Na de pauze zorgden opnieuw Cesar (49') en Corradi (78') nog voor een ruime overwinning.

Ook Udinese - Brescia was een spektakelstuk: 4-3 werd het in Udine, nadat de bezoekers van 3-0 waren teruggekomen naar 3-3. Iaquinta, Fava en opnieuw Iaquinta leken er een gezondheidswandeling van te maken voor de thuisploeg maar op slag van rust ontbond Baggio zijn duivels: eerst trof hij nog de paal maar op vrijschop scoorde hij meesterlijk: 3-1. Na de pauze lukte Di Biagio onmiddellijk de aansluitingstreffer en in de 61e minuut was de spectaculaire terugkeer een feit: maniero bracht de stand op 3-3. Uiteindelijk trok Udinese dankzij Fava (82')toch nog aan het langste eind: 4-3.

Parma won bij Chievo met 0-2 en blijft ook in de running voor een Champions League-plaats. Marchionni en Gilardino scoorden. Enkele ogenblikken na de 0-2 was er een opstootje op het middenveld waarbij Marchionni en Baronio rood kregen en beide ploegen de wedstrijd met zijn tienen uitspeelden.

Sampdoria won met 0-1 van Ancona: Bazzani was de matchwinnaar. Ancona kreeg nog enkele uitstekende kansen op de gelijkmaker maar de Blucerchiati hielden stand. Ancona is nu mathematisch veroordeeld tot de Serie B.

Ook Perugia mag zich stilaan opmaken voor de Serie B na een nederlaag in de zespuntenwedstrijd in Empoli. Een doelpunt van Rocchi in de 64e minuut bleek van goudwaarde voor de thuisploeg.

Bologna - Reggina werd 2-2. Di Michele en Stellone gaven de bezoekers na een halfuur een 0-2 voorsprong maar de Rossoblu vochten terug: net voor rust scoorde Locatelli en in de 67e minuut bracht Bellucci de bordjes in evenwicht.

Vanavond spelen Inter en Juventus de 'Derby d'Italia'.