Werder Bremen laat punten liggen

Net als vorige week knoeide Werder Bremen met de punten: nu bleef het op het veld van SC Freiburg steken op een 1-1-gelijkspel. De brilscore bleef welgeteld negentien seconden op het bord: Kruppke rondde mooi voorbereidend werk van Bajramovic af. Evenveel minuten later stonden de bordjes weer in evenwicht: met een knappe volley maakte Ailton zijn 25ste van het seizoen. 1-1 meteen ook de eindstand

Door dit puntenverlies nadert Bayern München tot op 7 punten van Werder.

Borussia Dortmund klopte in het eigen Westfalenstadion Bochum met 4-1. Even voor rusten was het 1-1, maar toen de scheidsrechter het rustsignaal floot, stond het plots 3-1, Gambino en Frings hadden elk een keer gescoord. In de 2de helft kwamen de bezoekers niet meer terug, en Ewerthon maakte de klus af op strafschop na een fout van doelman Van Duijnhoven op Gambino.