Ook Bergen en Beveren delen punten

Beveren maakte zijn naam als spectakelploeg weer waar, met een treffer van Marco Ne in de slotminuut sleepten ze onverhoopt nog een puntje uit de brand.

Vanaf het begin werd duidelijk dat beide ploegen aanvallende intenties hadden. Beveren kon het eerste scoren na 22 minuten via Wostijn. Lang stond de voorsprong niet op het bord, 10 minuten later werd de stand in evenwicht gebracht door Malusci die de 1-1 tegen de netten werkte.

Tot overmaat van ramp kreeg Kristof Lardenoit zijn tweede gele kaart al na 36 minuten dus rood voor de Beveren-speler.Bergen trekt in de tweede helft dan volledig de kaart van de aanval. Dit resulteerde in goede kansen maar de bal wilde er niet in, Scarchilli trof met zijn kopbal de lat. Twintig minuten voor tijd maakte Niemi dan toch de verdiende treffer voor Bergen, 2-1 voor de thuisploeg.

Beveren loerde tot dan toe op de counter maar mocht meteen een andere strategie verzinnen, Bergen trok massaal achteruit en dat bleek later ook tegen hen te werken. Bergen bleef de bal rondtikken en Beveren leek niet meer bij machte om nog iets te kunnen forceren. Tot plots Marco Ne onverhoopt toch nog punten van Bergen kwam stelen, één minuut voor tijd stond de 2-2 op het bord.

Bergen was te vroeg zeker van hun overwinning en sneuvelden net door hun euforie. De draken zaten al te vroeg met de drie punten en de eventuele mooie sprong in het klassement in het hoofd.