Litmanen tekent bij Lathi

Litmanen tekent bij Lathi
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De 33-jarige Jari Litmanen keert na 12 jaar terug naar zijn thuishaven Lathi, Finland. De Finse international kon in Amsterdam niet meer op een contractverlenging rekenen.

Litmanen krijgt bij FC Lathi een éénjarig contract aangeboden, nadat hij vrijdag zijn contract met Ajax Amsterdam openbrak. Na 12 jaar keert Jari terug naar zijn thuishaven dat hij toen inwisselde voor de Amsterdammers.

De ganse Veikkausliiga kijkt reeds uit naar de terugkomst van hun nationale kapitein. Zelf is Litmanen zeer nuchter over zijn terugkeer. 'Het team heeft zijn voorbereidingen op het seizoen zonder mij verricht en ik zal ook niemand zijn plaats afnemen. Ik zal eerder dienen als extra troef. Eerst zal ik mij moeten aanpassen aan de ploeg en niet omgekeerd.'

Litmanen kwam de laatste tijd weinig aan spelen door zijn blessures en zal eerst en vooral aan zijn conditie en wedstrijdritme moeten werken. Het dus zal enige tijd vergen alvorens Litmanen terug op het veld zal staan. Ook voegde hij nog toe, dat het hem een goed gevoel geeft van terug goed te trainen en een beetje te kunnen relaxen in Lathi.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties