Vitesse wint weer niet

Wedstrijden winnen wordt zo langzamerhand een obsessie voor Vitesse. De ploeg van Edward Sturing speelde vrijdag in de Holland Casino Eredivisie uit tegen Willem II met 1-1 gelijk en de Arnhemmers hebben daardoor in de laatste vijftien competitiewedstrijden slechts één keer de volle drie punten behaald.

Willem II en Vitesse maakten er vooral voor rust een boeiend duel van. Beide ploegen speelden vol op de aanval en het regende in de eerste helft dan ook kansen. Alleen faalden de spitsen steeds weer opzichtig in de afwerking. In de kwalitatief veel mindere tweede helft was de thuisploeg beter en de Tilburgers kwamen na 48 minuten terecht op voorsprong door Bart Van Den Eede. Het wachten was daarna op meer doelpunten van Willem II, maar met kunst en vliegwerk bleef Vitesse in de wedstrijd. Een zondagsschot van Amoah in de 78ste minuut bezorgde de Arnhemmers uiteindelijk een niet meer verwacht punt. Het meest opmerkelijke moment na de gelijkmaker van Vitesse was de rode kaart voor Peter van Vossen. De aanvaller stond net acht minuten in het veld toen hij voor een grove overtreding door scheidsrechter Fred Sterk van het veld werd gestuurd.

Vitesse blijft door het resultaat op de zestiende plaats staan in de Eredivisie. De ploeg heeft nu een achterstand van twee punten op nummer vijftien ADO Den Haag, dat wel een duel minder heeft gespeeld. De voorsprong van de Arnhemmers op nummer zeventien FC Zwolle en nummer achttien FC Volendam is respectievelijk twee en drie punten. Die beide clubs hebben echter nog wel een wedstrijd voor de boeg.