Grazer op weg naar titel dankzij Rapid?

Grazer op weg naar titel dankzij Rapid?
Foto: © SC

Grazer AK kan dit weekend een enorm grote stap richting de Oostenrijkse landstitel zetten. Het heeft voorlopig immers drie punten voorsprong op achtervolger Austria. Het heeft bovendien een vrij eenvoudige wedstrijd voor de boeg met z'n thuiswedstrijd tegen SV Salzburg. Austria daarentegen speelt op verplaatsing bij stadsgenoot Rapid, een zeer lastige verplaatsing.

Grazer AK werd nog nooit in zijn hele geschiedenis landskampioen. De laatste jaren is Grazer echter uitgegroeid tot een regelmatige Oostenrijkse subtopper. Dit seizoen zou het wel eens helemaal de top kunnen bereiken door de Oostenrijkse landstitel te behalen. Deze speeldag zou bovendien wel eens cruciaal kunnen zijn daarvoor. Wanneer Grazer zaterdag immers wint van Salzburg en Austria zondag punten laat tegen Rapid bedraagt de voorsprong al zes punten met nog maar 3 wedstrijden te gaan. Grazer AK kan dit seizoen zelfs nog de dubbel behalen want Grazer speelt later dit seizoen ook nog de finale van de beker tegen tweedeklasser SV Ried.

Alle ogen zijn dan ook zondag gericht op de topper tussen Rapid en Austria. Austria moet winnen als het in de titelrace wil blijven en Rapid kan de punten ook best gebruiken in de strijd voor Europees voetbal. Een 'Wienerschlager' met heel wat inzet dan ook. Het stadion is dan sinds donderdag ook al volledig uitverkocht.

De andere wedstrijden staan wat in de schaduw dit weekend maar zijn toch ook niet onbelangrijk. FC Superfund speelt op middenmoter Admira en neemt liefst drie punten mee naar huis met het oog op Europees voetbal. Casino Bregenz speelt thuis tegen FC Kärnten dat de punten nu wel héél dringend kan gebruiken. Sturm Graz speelt zaterdag bij SV Mattersburg. Ook Sturm zit nog in puntennood, Mattersburg kan echter wel heel dicht bij de redding zijn als het een driepunter scoort.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

T-Mobile Bundesliga

Nieuwste reacties