Monaco opnieuw tweede

AS Monaco doet weer volop mee in de Franse titelstrijd. Met de 1-2 winst op het veld van OGC Nice komt de halve finalist van de Champions League na een dipje opnieuw op één punt van leider Olympique Lyonnais, dat overmorgen wel nog op het veld van Girondins de Bordeaux speelt.
De wedstrijd begon nochtans niet al te best voor de Monegasken, want na 10 minuten spelen bracht Cedric Varrault de thuisploeg op voorsprong. Dado Prsõ en Ludovic Giuly, twee sterspelers bij Monaco, brachten met elk een goaltje nog voor de rust verandering in de situatie. In de tweede helft, die vooral ontsierd werd door een hoop gele kaarten, werd er niet meer gescoord, zodat AS Monaco de drie punten nog eens mee naar huis neemt.

Met de winst van AS Monaco blijft de titelstrijd superspannend. Lyon kan overmorgen de voorsprong op Monaco opnieuw uitbreiden tot vier punten, maar dan moet men wel langs Bordeaux geraken aan de oever van de Gironde. Ook Paris Saint Germain doet nog mee, want de hoofdstedelingen hebben met Strasbourg op papier een makkelijke tegenstander. Bij winst wipt men zowiezo weer over Monaco naar de tweede plaats.