AC Milan is kampioen

AC Milan is de nieuwe kampioen van Italië. In de ‘kampioenswedstrijd’ werd AS Roma met 1-0 geklopt. Door die overwinning is de kloof tussen beide ploegen 9 punten en dat is op 2 speeldagen van het einde een onoverbrugbare kloof. Voor de Rossoneri is het de 17de Scudetto in de clubgeschiedenis.

De Rossoneri kenden een droomstart: al na 2 minuten wist topscorer Shevchenko de netten te vinden: een voorzet van Kaka’ kopte hij voorbij Pelizzoli. De Romeinen waren van slag want in de 1e helft konden ze niet meer reageren. Onmiddellijk na de pauze kreeg Roma een vrije trap. Totti trapte die tegen de arm van Shevchenko, die zich in de 16 meter bevond. Messina zag er geen graten in, tot luid protest van de Giallorossi. Milan hield vervolgens vrij eenvoudig stand en was dichter bij de 2-0 dan Roma bij de 1-1. De meeste opschudding kwam er nog toen enkele vuurpijlen op het veld belandden. Bij één van die acties raakte doelman Dida geblesseerd maar na een korte behandeling kon hij verder spelen. Na 7 minuten extra-tijd maakte Messina er een eind aan en barstte er een feest los in San Siro.

Juventus, 3de in de stand, verloor opnieuw na de blamage vorige week tegen Lecce. In Perugia nekte Fabrizio Ravanelli zijn ex-ploeg met een doelpunt in de 49e minuut. Een kwartier voor tijd kreeg Ferrara zijn 2de gele kaart en maakte Khaddafi zijn debuut voor Perugia, dat door de overwinning nog een waterkans behoudt op de redding.

Van de kandidaten voor de 4de plaats deed Parma een gouden zaak. Het won zelf van rode lantaarn Ancona met 3-1 en zag concurrenten Inter en Lazio niet winnen. Parma heeft nu 2 punten meer dan zijn directe achtervolgers. Gilardino, Carbone en Bresciano beslisten de wedstrijd al na een halfuur, waarna Bucchi enkel nog de eer kon redden.

Inter klom na 36 minuten via een strafschop van Adriano op voorsprong maar in de 2de helft zette de thuisploeg orde op zaken: Tonetto en Bovo zorgden voor 2-1 en de redding voor Lecce.

Lazio bleef in eigen huis op 1-1 steken tegen Reggina. Lopez scoorde in de 23e minuut maar Cozza benutte in de 53e minuut een starfschop.

Udinese won met 1-3 van Sampdoria: Jankulovski zorgde voor de 0-1 ruststand maar Bazzani scoorde onmiddellijk na de pauze tegen. Pizarro benutte daarna een strafschop en 3 minuten voor tijd bepaalde Iaquinta de eindstand op 1-3.

Chievo klopte Modena met 2-0 ( Sala, Amauri) en Empoli deed hetzelfde met Bologna. (Belleri, Vannucchi) Brescia won dankzij Brighi met 0-1 van Siena. Elke ploeg beëindigde de wedstrijd met zijn 9en na rode kaarten in de 2de helft voor Matuzalem en Brighi (Brescia) en Juarez en D’Aversa (Siena).